Despre Preoție, tema Cercului preoțesc Ilva Mică întrunit la Lunca Ilvei

Preoții din Cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonați de pr. Iuliu Brici, s-au întâlnit în Duminica a 25-a după Rusalii în parohia Lunca Ilvei din Protopopiatul Năsăud.
Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul “Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”, în prezența unui număr mare de credincioși, soborul celor 13 preoți slujitori, alături de pr. paroh Victor Alexandru Brici, au săvârșit Taina Sfântului Maslu.
În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Grigore Toader de la parohia Feldru a vorbit celor prezenți “Despre Preoție. Preotul - om al tuturor” și a arătat că scopul lucrării sale pastorale este de a-i conduce pe credincioși pe calea mântuirii. Părintele a mai evidențiat sublimitatea Preoției sacramentale și a făcut recurs la tratatul “Despre Preoție” al Sfântului Ioan Gură de Aur. În încheiere, pr. paroh Victor Alexandru Brici a mulțumit preoților împreună slujitori, iar credincioșii au fost miruiți.
Această întâlnire se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoțesc Ilva Mică.
 
Date istorice
Biserica parohială cu hramul “Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” a fost finalizată în anul 1910 și sfințită în data de 23 septembrie 1934. După ample lucrări de reparații la exterior și interior, printre care și pictarea pereților interiori în tehnica tempera, biserica a fost resfințită de PS Irineu Pop Bistrițeanul în data de 16 mai 2004.
Din anul 2018 comunitatea credincioșilor ortodocși din Lunca Ilvei este păstorită de pr. Victor Alexandru Brici.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5