Deţinuţii se pregătesc pentru a fi lucrători în alimentaţie

28 de persoane private de libertate ,din Penitenciarul Bistriţa, au susţinut examenul de finalizare a cursului de calificare profesională în meseria de lucrător în alimentaţie.
Examenul a urmărit evaluarea cunoştinţelor dobândite pe durata cursului, printr-o probă teoretică şi una practică, toate persoanele private de libertate examinate au obţinut note de trecere, urmând să primească un certificat de calificare, acreditat de CNFPA Cluj-Napoca şi recunoscut la nivelul Uniunii Europene. Totodată, persoanele private de libertate absolvente ale acestui curs, vor beneficia de 40 de credite şi 30 zile considerate executate din pedeapsă.
Cursul a fost iniţiat în cadrul proiectului "Valorificarea potenţialului uman prin promovarea incluziunii sociale şi a participării grupurilor vulnerabile – persoane private de libertate – pe piaţa muncii", proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Proiectul este derulat de Centrul Creştin de Reintegrare Socială "ONISIM" Bistriţa, având ca grup ţintă 1218 de persoane private de libertate din patru penitenciare (Bistriţa, Gherla, Aiud, Târgu Mureş), care participă la programe specifice de motivare, consiliere şi formare profesională, pentru a-şi dezvolta competenţele şi a avea o calificare de bază. În cursul anului 2011, în Penitenciarul Bistriţa s-au derulat patru cursuri de calificare profesională, organizate în parteneriat cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bisriţa-Năsăud sau în cadrul proiectului cu finanţare externă menţionat anterior. În urma finalizării cursurilor, 93 persoane private de libertate au primit certificate de absolvire în domeniile: lucrător în tâmplărie, lucrător în alimentaţie, legumicultor şi lucrător în structuri pentru construcţii, transmite Laura Opriş, purtător de cuvânt Penitenciarul Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5