Deversări alarmante pe Valea Căstăilor

În zilele finalului acestei săptămâni, au sunat la redacţie mai mulţi bistriţeni care au locuinţele în apropierea Văii Căstăilor, acest pârâu care străbate municipiul pe partea sa nord-vestică.

Ei au semnalat apariţia în apele pârâului a unor componente ce i-au schimbat culoarea cu care erau obişnuiţi. Apa a devenit gălbuie şi cu miros dezgustător. Instituţiile abilitate au preluat acest semnal şi au stabilit, fără echivoc, faptul că fenomenul are la bază deversarea accidentală în apele Văii Căstăilor, cel mai probabil datorită defectării imprevizibile a reţelei de canalizare, a unor reziduuri tehnologice provenite din fabricarea alcoolului-borhot.

Din păcate, o soluţie imediată pentru eliminarea unor astfel de accidente nu prea este la îndemână în acest moment. Reţeaua de canalizare cu pricina va beneficia de lucrări de reabilitare ce sunt anunţate pentru finalul lui februarie 2009. Astfel că, cei ce-şi fac griji întemeiate pentru mediul în care locuiesc şi trăiesc, au primit, deocamdată, confirmarea faptului că cineva a luat act de ce se petrece pe Valea Căstăilor…

V.T.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5