Din culisele negocierilor…

După îndelungi negocieri şi diuscuţii pe tema deconcentratelor, conducătorii din judeţ ai celor două formaţiuni politice aflate la guvernare, PD-L şi PSD, au parafat protocolul de colaborare la nivel local şi au căzut de acord în privinţa propunerilor de la deconcentrate. Din cele în jur de 40 de instituţii descentralizate, fiecare lider de la PD-L şi PSD va face propuneri, cu menţiunea că în unele situaţii nu vor avea loc schimbări din funcţie. Este cazul unor directori care au avut rezultate bune de - a lungul activităţii şi care ar putea să rămână în funcţii, în urma analizei pe care o vor face reprezentanţii PD-L şi PSD. Atât preşedintele PD-L, deputatul Ioan Oltean, cât şi cel al PSD-ului, deputatul Radu Moldovan, au afirmat că schimbările la nivel de conducere a deconcentratelor dacă au loc va fi conform legii, şi numai în urma unei analize a activităţii directorilor şi a profesionalismului acestora. În aceste condiţii există posibilitatea ca unii directori să rămână în funcţie, indiferent de culoarea lor politică.

Bursa zvonurilor

Odată cu schimbarea partidelor de la guvernare au apărut şi primele zvonuri cu privire la cine ar putea ocupa un post sau altul. Liderii de partid se feresc deocamdată să vehiculeze nume, din considerentul că este prea devreme, iar în unele cazuri vor avea loc schimbări, iar în altele, nu se ştie. Din zvonurile care au ajuns la urechile noastre, la Poliţie, la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, la Inspectoratul Teritorial de Muncă, la Direcţia Generală de Statistică ar putea rămâne aceiaşi directori. Pentru Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional se vehiculează numele lui Mircea Oliv, un înfocat susţinător al PD-L; la Inspectoratul Judeţean Şcolar, numele consilierului local PSD Constantin Rus; la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, numele lui Emil Scurtu, susţinut de PD-L; la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor –dr. Romulus Biţă, director adjunct DSV B-N; la Sistemul de Gospodărire a Apelor, consilierul local PD-l, fost director al instituţiei, Filip Moisil; la Centrul Judeţean pentru Cultură sunt vehiculate numele lui Ioan Pintea şi Alexandru Pugna.

Împărţirea conducerii serviciilor publice deconcentrate din judeţ între PSD şi PD-L a provocat reacţii diferite din partea UDMR şi PNL, care au oameni în structurile de conducere vizate de noua coaliţie de guvernare. În timp ce UDMR se abţine de la orice comentariu pe considerentul că vrea să se ţină departe de aceste lucruri, surse din PNL au precizat că acei oameni care şi-au demonstrat profesionalismul merită să rămână în funcţii.

În portofoliul PD-L:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă;

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură;

Agenţia Judeţeană de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit;

Casa Judeţeană de Pensii;

Centrul Judeţean pentru Cultură;

Direcţia Generală a Finanţelor Publice;

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor;

Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional;

Direcţia Silvică;

Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară;

Garda financiară;

Garda Naţională de Mediu;

Unitatea Fitosanitară etc

PD-L a făcut şi controversata nominalizare pentru funcţia de prefect, în persoana consilierului judeţean, Cristian Florian.

În portofoliul PSD:

Agenţia de Protecţie a Mediului;

Autoritatea de Sănătate Publică;

Biroul Vamal Bistriţa-Năsăud;

Casa de Asigurări de Sănătate:

Inspectoratul Şcolar Judeţean;

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală;

Oficiul Judeţean pentru Consultanţă Agricolă;

Unitatea de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie etc

PSD va face şi cele două propuneri pentru subprefecţi, în persoana consilierului local Ovidiu Frenţ, iar după retragerea Adrianei Pană este vehiculat numele tânărului consilier judeţean Daniel Suciu.

Judeţul a fost tranşat, urmează selectarea mesenilor

Împărţirea deconcentratelor a dat startul unor competiţii dure în interiorul fiecăruia dintre cele două partide. Aproape că nu există post de conducere pentru care să nu se bată cel puţin doi pesedişti sau pedelişti. Până la această oră, liderii PSD şi PD-L s-au ferit să facă nominalizări oficiale, pentru a nu pune şi mai multe paie pe foc.

Pedeliştii şi pesediştii din judeţul nostru se vor întâlni din nou, după un week-end de repaus, pentru a finaliza negocierile cu privire la împărţirea funcţiilor de conducere la nivelul instituţiilor deconcentrate din judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5