Din Târlișua în Italia via Erasmus

În perioada 14-18 mai 2019 a avut loc a patra sesiune de învățare și ultima din cadrul proiectului Erasmus "Green Schools 2.0 for a sustainable future". Aceasta s-a desfășurat la școala IC statale "Silvio Pellico" din Vedano Olona, provincia Varese, Italia. Școala Profesionala Târlișua este partener în acest proiect alături de școli din Italia (coordonator), Grecia, Macedonia, Polonia și Portugalia. La această mobilitate au participat elevii Clapa Ioan Cristian, Rus David Sorin și Fechete Doru însoțiți de profesorii Cornel Antohe(coordonator) și de Mihael Simion Forai (director). 
     Programul a fost unul încărcat și complex:în prima zi am vizitat firma LATI un producător local de mase plastice cu o bună politică a reciclării și de gestionare a deșeurilor. Aici elevilor li s-a vorbit despre importanța reciclării și a reutilizarii produselor. A urmat apoi un tur al școlii. Aici toți cei prezenți au participat la un workshop folosind materiale reciclabile împreună cu copiii cu nevoi speciale. 
Delegațiile au fost primite apoi de către oficialitățile locale din Vedano Olona. În zilele ce au urmat au avut loc multe activități și ateliere cu temă ecologică și nu numai,prezentări, ședințe de lucru pentru profesori. 
   În partea a doua a săptămânii s-a putut vizita o platformă de colectare selectivă unde ni s-a explicat importanța și procedura de selecție a deșeurilor. Toți delegații au vizitat metropola Milano. Aici elevii au avut de observat elemente pozitive și negative ale poluării aerului, apei, mediului în general în acest oraș supraaglomerat. 
  În ultima zi ei au realizat un colaj de fotografii cu temele propuse și au participat la câteva concursuri și jocuri de genul Eco Treasure Hunt. 
 Proiectul se încheie în 15 octombrie 2019 astfel că la sfârșitul lunii septembrie va avea loc ultima întâlnire transnationala ce se va desfășura în Portugalia. 
 
prof. Cornel Antohe

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5