DOI BĂRBAȚI ARESTAȚI ÎN URMA UNOR PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținerea, fără drept, pentru consum propriu de droguri de mare risc, distrugere prin incendiere și instigare la distrugere prin incendiere.
 
Din investigațiile și probele administrate a rezultat că, în noaptea de 25 spre 26 august 2023, un bărbat, de 37 de ani, care ar fi fost determinat de un tânăr, de 24 de ani, ar fi incendiat un autoturism ce aparținea unei femei, cu care tânărul se afla în conflict. 
 
De asemenea, incendiul s-a extins la alte 3 autoturisme, care erau parcate în apropiere și cărora le-au fost provocate distrugeri. 
 
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada decembrie 2021 – noiembrie 2023, unul dintre bărbați ar fi deținut și vândut, în mod repetat, substanțe psihoactive din categoria catinonelor, precum și droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din județul Bistrița-Năsăud.
 
Cu privire la cel de-al doilea bărbat (recidivist, trimis în judecată în stare de arestare preventivă  pentru  fapte similare într-un alt dosar penal) s-a reținut că, în perioada august - noiembrie 2023, ar fi deținut la domiciliul său și ar fi vândut în mod repetat, droguri de mare risc (4-MMC), iar, la data de 11 noiembrie 2023, în momentul introducerii în spațiul de încarcerare ca urmare a reținerii sale în cauza anterioară, s-a constatat că avea ascunsă în bagaj o cantitate de drog de mare risc (3-CMc) pentru consum propriu.
 
Pentru administrarea probatoriului, la data de 9 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor telefoane mobile și sume de bani.
 
Tot ieri, în urma audierilor, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- B.T. Bistrița-Năsăud a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi bărbați. 
 
În cursul zilei de astăzi, 10 mai, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a admis propunerea de arestare preventivă, a celor doi bărbați, pentru 30 de zile.
 
Suportul tehnic și de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Biroul Județean de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.
 
Acțiune a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5