Doi bărbaţi au murit striviţi de buşteni căzuţi dintr-un camion într-o staţie de autobuz în Tureac

Sursa Mediafax

Doi bărbaţi au murit, marţi, în localitatea Tureac din Bistriţa-Năsăud, după ce mai mulţi buşteni s-au desprins din încărcătura unui camion care circula pe DN 17 şi s-au prăbuşit peste oamenii care aşteptau într-o staţie de autobuz.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat că accidentul s-a produs, marţi, în jurul prânzului, într-o curbă de pe DN 17, după ce o maşină de mare tonaj încărcată cu lemne, care circula din direcţia Piatra Fântânele-Bistriţa, a intrat în balans, iar încărcătura a căzut într-o staţie de autobuz unde aşteptau mai multe persoane.

În urma incidentului, şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi care aşteptau în staţia de autobuz.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat că în momentul în care echipajele de urgenţă au ajuns la faţa locului un bărbat a fost găsit decedat, iar altul se zbătea între viaţă şi moarte. Iniţial, acesta din urmă a fost resuscitat, dar ulterior a murit.

"În staţia de autobuz erau trei persoane, dar una nu a mai fost găsită la faţa locului, probabil că a fost rănită uşor şi s-a dus acasă. În consecinţă, doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa. Unul are peste 50 de ani, altul în jur de 30 de ani. Despre a treia persoană, văzută de martori la faţa locului, nu ştim nimic. Probabil s-a speriat şi a fugit", a spus reprezentantul ISU.

Şoferul camionului, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Tureac, va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă.

"Vom vedea ce viteză a avut, ce traiectorie, dacă încărcătura era bine asigurată. Verificăm totodată firma de transport de unde a exploatat lemn şi unde îl ducea", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5