Doi fraţi din Rodna au păşit pe lungul drum al carierei militare. Emil predă ştafeta surorii lui, Angela, la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc

foto facebook

Mândrie mare pentru o familie din Rodna. Fiul cel mare, Emil Bureacă a absolvit în acest an Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, obţinând o medie foarte bună – 9,51, la bacalaureat. Acesta va susţine examen de admitere la Academia Tehnică Militară din Bucureşti, continuându-şi drumul în această carieră pe care a ales-o, la vârstă fragedă. Sora lui, în vizitele pe meleaguri bucovinene, a prins drag de uniforma militară şi s-a gândit să-l urmeze. Dacă Emil tocmai a absolvit acest colegiu militar, iată ştafeta este predată surorii lui.
Angela Emilia Bureacă a obţinut cea mai mare medie de admitere, la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, pentru unul din cele 20 de locuri aprobate pentru fete. Aceasta a avut media 9,66, însă media finală reprezintă 50% nota la testul eliminatoriu şi 50% media de admitere, aşa cum o ştim calculată de la liceele civile. În fapt, ea a susţinut un test grilă, cu durata de trei ore, la limba şi literatura română şi matematică, nota fiind jumătate din media finală de admitere. Această testare a fost susţinută înaintea organizării admiterii în liceele civile, pentru a da posibilitatea reorientării pentru cei respinşi.
De nota 10 în cei patru ani de gimnaziu de la Şcoala Gimnazială „Florian Porcius” din Rodna, Angela a obţinut 9,77 la examenul de evaluare naţională, fiind a opta medie la nivel de judeţ. Mai mult, aşa cum explicam, Angela Bureacă a mai susţinut încă un examen pentru a-şi vedea visul împlinit. Directorul adjunct, Vali Ganea, ne-a explicat că Angela a fost un copil de o modestie rară, care a învăţat cu scopul precis de a intra la acest liceu.
Se pare că tradiţia în familia Bureacă va fi dusă mai departe şi de fratele mai mic, care la doar 9 ani, le spune părinţilor că vrea să se facă aviator. Mai în glumă, mai în serios, mama Emilia Bureacă declarându-ne că „mai avem un pic şi facem o armată”.
„Nu pot decât să fiu mândră cu asemenea copii. Nu este meritul nostru pentru rezultate, ci al lor şi a Bunului Dumnezeu că le-a dat minte. Noi doar i-am susţinut moral. A fost destul de greu pentru ei, pentru copiii noştri, pentru că spre binele lor soţul a trebuit să plece în străinătate la muncă, însă rezultatele lor ne bucură. Aşa sunt vremurile, sperăm ca copiii noştri să aibă un viitor mai bun şi să nu mai plece din ţară”, ne-a declarat Emilia Bureacă, mama viitorilor militari de carieră.
Îi felicităm pe cei doi tineri pentru opţiunea făcută şi le reamintim că fiecare soldat poartă în raniţa sa, aşa cum spunea şi Napoleon, bastonul de mareşal.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5