Dor Românesc, surprize în anul Centenarului. În week-end, la Serbările Zăpezii de la Vatra Dornei. Primul spectacol din Bistriţa, cu casa închisă !

În anul Centenarului, Ansamblul profesionist Dor Românesc al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pregăteşte o serie de concerte care să aducă în faţa iubitorilor de folclor frumuseţea cântecului românesc. După cum ne declară maestrul Ştefan Cigu, dirijorul ansamblului ce are peste 20 de ani de activitate în actuala formulă, concertele debutează duminică, ora 14.00, cu prilejul Serbărilor Zăpezii de la Vatra Dornei.
Ansamblul profesionist Dor Românesc şi Matilda Pascal Cojocăriţa sunt invitaţi speciali în ziua dedicată folclorului.
La Bistriţa, pentru spectacolul din 28 februarie, casa de bilete s-a închis deja de o săptămână, spectatorii fiind dornici să se întâlnească la „Hanul cu veselie” cu Matilda Pascal Cojocăriţa, alături de colegii ei Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Mirela Petruş, Anuţa Motofelea, Felix Gălan, Cristina Retegan, Ioachim Spân, Oana Matei şi Veronica Bălan, sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, alături de colegii dansatori coordonaţi de coregraful Adrian Paşcu.
Invitat special va fi cunoscutul actor Săndel Pop, cel pe care îl vedem pe micile ecrane sub numele de Vărul Săndel, şi care a crescut pe meleagurile noastre, la Colibiţa.
Urmează o serie de spectacole, cum ar fi cel din luna martie, unde vor fi sărbătorite femeile cu muzică uşoară şi Cafe-concert, printre mărţişoarele muzicale fiind şi cele semnate de Alina Pascal, câştigătorul renumitului show „Te cunosc de undeva”, bistriţean de-al nostru.
Fiecare solist, rând pe rând, va avea un concert în care îşi va scoate în valoare repertoriul, după Domnica Dologa şi aniversarea a 30 de ani de cântec, urmând Veronica Bălan, care va veni în faţa bistriţenilor cu un tablou de nuntă, alături de consătenii ei de la Leşu.
După cum ne informează maestrul Ştefan Cigu, unul dintre cele mai mari spectacole din ultima perioadă va avea loc în luna iunie, când pe Pietonalul bistriţean vor fi prezente ansamblurile profesioniste din ţară. Festivalurile „Valeria Peter Predescu” şi „Pană de păun”, de acasă, precum şi cele din ţară vor constitui prilejul ca ansamblul ce are ca director pe îndrăgita Matilda Pascal Cojocăriţa, să-şi etaleze profesionalismul în faţa iubitorilor de folclor

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5