Dorin Dobra: Onoarea, demnitatea, integritatea, diferenţa dintre PNL şi PSD

Senatorul liberal Dorin Dobra consideră că în această campanie electorală, candidaţii PNL trebuie să le explice oamenilor diferenţa dintre partidul pe care îl reprezintă şi social-democraţi. În discursul de la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL, Dorin Dobra a punctat onoarea, demnitatea, integritatea şi lipsa unor interese fibnanciare ale liberalilor, în contrapondere cu ceea ce se întâmplă la PSD.

„Să le spuneţi oamenilor că e despre diferenţe în această campanie electorală, despre marile diferenţe între liberali şi pesedişti, despre marile diferenţe dintre PNL şi PSD. Să le spuneţi că este diferenţă mare la categoria onoare, prima dată. Aici sunt oameni care din onoare au stat lângă liderii lor şi au respectat sigla aceea. Onoarea ne-a ţinut aici împreună, vechi şi noi”, a declarat senatorul Dobra.

Acesta a menţionat că primarii liberali au primit oferte de la alte partide, fie de la „adevăraţii liberali”, fie de la PSD, însă onoarea i-a ţinut alături de partid.

Potrivit acestuia, a doua diferenţă majoră „este despre demnitate şi putere, despre demnitatea de a asuma criterii de integritate, pe care să le respecţi din secunda 1 în care le-ai asumat”. „Ce ne e uşor că am pierdut un lider aici, că am pierdut la Târgu Mureş, e uşor la nivel naţional că în 2 ore s-a terminat cariera unui vicepreşedinte, poate cel mai mare din partid? Aici e diferenţa dintre noi şi ei. Se încheie carierele aici, acolo nu ştiu cum să le îmbârlige şi să le dezbârlige, în consilii şi în congrese, să spună că tot Dragnea e bun, acum să-l aducă pe Ponta înapoi şi cine ştie ce să ne mai spună”, a declarat Dobra.

A treia diferenţă, a menţionat Dobra, este „puterea de a încerca măcar să facem ceea ce strada ne-a cerut”, şi anume să aducă spre partid societatea civilă. Senatorul PNL a precizat că va insista atât la Stelian Dolha cât şi la Eugen Curteanu ca toate dezideratele societăţii civile să rămână. „E vorba de decenţă, de onoare, de demnitate şi până la urmă, hai să spunem, e vorba de calitate umană în toată sala asta. Nu ne întâlnim nopţile cu firme nu ştiu de care, la nu ştiu ce localuri, care ne plătesc facturile. Nici măcar aici, nouă nu ne plăteşte nicio firmă facturile. Nu stau nici în spatele lui Stelian, nici în spatele lui Eugen, şi îi mulţumesc lui bunul Dumnezeu pentru asta, zece firme care urmează să se înfrupte. Sunt amândoi oameni normali, decenţi, şi în spazele lor zeci de primari, care sunt la fel, oameni oneşti”, a mai spus Dobra.

         Parlamentarul liberal a menţionat că Stelian Dolha nu a fost pe lista generalilor, iar Eugen nu-şi va face „un pupitru de plastic transparent cu care să umble prin judeţ să facă inaugurări”.

„Îl rog să rămână acelaşi om decent pe care-l ştiu. În spatele lui Stelian nu stau şapte găşti care urmează să monopolizeze primăria şi-mi închipui că Eugen Curteanu nu cunoaşte fiecare angajat din Consiliul Judeţean ca să vadă exact cum poate avea grijă de el, într-un fel sau altul după alegeri. E despre demnitate şi onoare oferta noastră. Nu suntem altceva şi în spatele nostru nu stau alte interese şi nici cine ştie ce plăţi. Stăm doar noi. Am rămas noi. Suntem mai puternici decât ar vrea mulţi”, a precizat liberalul.

Dobra a adăugat că dacă ar fi fost două tururi de scrutin „adevăraţii liberali” l-ar fi susţinut pe Creţu, aşa cum la prezidenţiale l-ar fi susţinut pe Ponta, nu pe Iohannis.

„Spuneţi până la capăt că este despre demnitate, onoare, modernizare şi politică. Din nefericire, cu fiecare zi care trece mitul tehnocraţiei cade, vine din nou rândul politicienilor, cu stomacul tare şi cu decenţă multă. Ne pregătim bine pentru asta şi oricum ar fi rezultatele din 5 iunie sunt ale noastre şi nu ale unor firme şi nu ale unor interese şi nicidecum ale unor penali”, a concluzionat senatorul PNL.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5