Dormi în pace, tata Grisa !

In data de 7 Ianuarie anul curent, ne-a parasit cel care a fost tata, bunic, strabunic si socru Grigore Zagura la varsta de 102 ani.
Nascut pe 3 Ianuarie 1915 in satul Suruceni din Basarabia,al doilea fiu din cei sase copii a lui Vasile Zagura, fire ambitioasa face 8 clase in satul natal dupa care da examen la liceu in Chisinau. Isi ia bacalaureatul printre primii si se pregateste pentru examenul la facultatea de agronomie din Chisinau unde este admis.
Pe durata facultatii pentru a se intretine mediteaza elevi de liceu. Este nevoit sa intrerupa studiile din cauza razboiului transferandu-se la aceeasi facultate din Iasi. La sfarsitul razboiului isi da licenta ,in urma rezultatelor deosebite obtinand licenta cu magna cum laude. Este repartizat ca inginer agronom in judetul Mures unde o intalneste pe sotia sa Beti, cu care au un singur fiu.
Spre sfrasitul carierei sale intra in invatamant,fiind professor la liceul Agricol din Bistrita, inginer sef la Pasuni in judetul Bistrita-Nasaud , se pensioneaza ca inginer sef de la Pasuni.
Desi nu a avut o viata usoara, Grigore Zagura cunoscuti de apropiati ca “tata Grisa” a fost mereu apreciat, stimat, si iubit de cei din jurul lui, va trai mereu in inimile celor dragi.
Dormi în pace, tata Grisa !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5