Dr. vet. Francisc Sarkany – un Francisc de Assisi al animalelor!

Al. C. Miloş

Cu o înfăţişare de sfânt bonom coborât pe pământ din înălţimile celeste mereu cu o vorbă bună şi cu un surâs ospitalier, unul dintre oamenii adevăraţi ai acestei ţări, un profesionist desăvârşit în vindecarea animalelor, suflete necuvântătoare – Dr. vet. FRANCISC SARKANY poate fi asemănat păstrând proporţiile cu Sf. Francisc de Assisi.
Din 1975 de când profesează cu măiestrie, devotament, profesionalism meseria de medic veterinar numele său a făcut înconjorul României, renumele ajungând şi în străinătate.
Dr. SARKANY a devenit un brand al medicinei veterinare româneşti, al pasiunii, al priceperii şi închinării a unei întregi vieţi şi activităţi, vindecării suferinţelor necuvântătoarelor.
În ultimii doi, trei ani, domnia sa a avut peste 2-3000 de operaţii pe câini, pisici, oi, bufniţe- animale mici, unde este considerat unul dintre cei mai mari specialişti din ţară.
Am avut prilejul să îl cunosc îndeaproape pe domnia sa, alături de asistenţii săi, Moldovan Ioan şi Moldovan Claudia, alcătuind o echipă de suflet profesionistă şi generoasă, şi nobilă în înlăturarea suferinţelor celor necuvântătoare.
Într-o duminică după-amiază înspre seară dânsul a avut generozitatea şi devotamentul de a-mi salva un pui de pisică aflat în stare comatoasă, de la 9 seara până al 12 noaptea, atenţie într-o duminică...
Rar am întâlnit asemenea oameni devotaţi meseriei lor în care să se suprapună meseria de medic veterinar cu meseria de om, sufletul de medic cu suflet de om. Am simţit nevoia să aştern aceste rânduri pe hârtie, nu pentru publicitate fiindcă nu mai are nevoie de ea ci pentru că am întâlnit un adevărat om, un prieten, un om care iubind şi vindecând animalele, iubeşte oamenii şi implicit pe Dumnezeu.
Operându-mi un pui de pisică m-am plimbat prin faţa casei sale din str. Kogălniceanu, 14 din Bistrita şi uitându-mă pe fereastra luminată, l-am văzut stând pe scaun la masa de operaţie ca un bijutier, salvând viaţa animalelor căci anima în limba latina înseamnă suflet, spirit.
Un om adevărat, un suflet de o nobleţe şi generozitate creştină, un desăvârşit profesionist al meseriei de doctor veterinar. Sunt onorat să îl consider unul din prietenii mei.
Căci, un om care vindecă suferinţele animalelor, şi ale oamenilor, care le îngrijesc, iubeşte animalele şi oamenii, iubeşte pe Dumnezeu şi este iubit de Dumnezeu!

Comentarii

18/01/14 11:10
Cititor

Da, este unul dintre cei mai buni , mai omenosi si mai cumsecade medici veterinari din Bistrita-Nasaud... si nu numai ! Ii dorim sanatate si putere de munca sa poata deservi publicul bistritean cat mai multi ani de aici incolo... si sincere felicitari, pentru tot ceea ce face !

20/01/14 19:09

De acord Cristi.Te felicit pentru frumoasele cuvinte scrise despre omul și specialistul dr.Sarkany.Te știu un om sensibil și sufletist, mult apropiat oamenilor,dar și necuvântătoarelor de lângă noi.D-l doctor este un mare specialist,însoțit de o modestie rară,iar oamenii care îi trec pragul cabinetului cu viețuitoarele suferinde în brațe spre a fi examinate și diagnosticate,pleacă acasă cu mulțumirea că știu precis afecțiunea de care suferă și tratamentul pe care trebuie să îl administreze. Aceste frumoase fotografii postate aici,le-am transmis deja peste Ocean la cei dragi ce îi cunosc faima și sufletul. Felicitări !

22/01/14 20:04
Ciceu-Felix-Vasile

Acest inger merita o statuie si un nume de strada in Bistrita.Am fost la dansul cu un Tekel cu Parvoviroza in stadiu avansat.A facut o minune si situatia a revenit la normal.Cu o pisica la sterilizat si ce arta la sterilizat parca era facuta la ,,laser,,)))Apoi cu un Doberman iar prietenul meu cu un Dog Danez .Preferam sa merg 42 de KM la dansul decat 9 pana la primul oras mai apropiat.Ziua ,noapte la orice ora daca era acasa un zuce un.Iar taxa mica ca ma intrebam de unde are profit.Un om modest sincer care nuumbla dupa bani.Meseria pe primul loc si PROFESIONALISMUL.Acum 10 ani am fos ultima data la dansul.Apoi parasind tara.Pana si aici mai rar asa medici veterinari.

07/10/14 14:34
Ionela Moloca

Este un medic nemaipomenit...mi-a salvat pisicul dat fiind faptul ca am ajuns la dansul cu pisicul avand intestinele pe afara in urma unei zgarieturi grave....Dumnezeu sa-i dea sanatate!

06/11/15 08:24
Alexandru Ticsa

Un medic si mai ales un OM adevarat! Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere de munca .

10/04/17 22:29
Koblicska Eduard

Intr-adevar,un profesionist desavarsit,cu dragoste pentru animale si respect pentru proprietarii animalelor.Am apelat de mai multe ori la serviciile dansului si am fost foarte multumit.Dumnezeu sa-i dea sanatate si putere de munca.Cu respect.

15/01/18 09:36
Alice Stierl

Un om minunat si un mare iubitor al tuturor necuvantatoarelor! Dumnezeu sa ii dea sanatate lui si familiei sale!

05/04/18 20:19
Lidia

Vă rog din suflet ,puteți să îmi dați un număr de telefon pentru al contacta...multumesc

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5