Drum bun şi mai scurt spre Valea Şieului, prin Buduş! Ce alte drumuri judeţene vor fi recepţionate în acest an!

Administraţia judeţeană a recepţionat lucrările de  modernizare a DJ 173, Buduş – Şieu, pe o lungime de 8,4 km. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan şi vicepreşedintele CJ – Ciprian Kecskes Simionca au fost administratorul public Florin Moldovan specialişti din cadrul Serviciului Drumuri Judeţene, primarii Florin Simionca (Budacu de Jos), Ionuţ Cifor (Şieu) şi Horea Petruţ (Mărişelu), managerul Îndemnânarea Construct – Darius Simionca, dar şi administratorul companiei, Alexandru Simionca.  

         Valoarea totală a investiţiei a fost de aproximativ 21, 5 milioane lei (4,35 milioane euro), are o perioadă de garanţie  de 10 ani, finan’area fiind asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi fonduri proprii ale Consiliului Judeţean. În urma licitaţiei, contractul de lucrări a fost adjudecat de Îndemânarea ProdCom, Construct Perom -  asociat la lucrări şi Construct CDP SRL pentru proiectare.

„Eu am fost de mai multe ori pe acest drum, am fost şi în timpul lucrărilor, şi vreau să le mulţumesc şi să-i felicit pe cei de la Îndemânarea ProdCom SRL care au crescut sau, cu care am crescut împreună - cu ei şi cu alte companii din Bistriţa - foarte mult, atât la calitatea lucrărilor, cât şi în timpul în care se fac lucrările de infrastructură importante pentru judeţul nostru. Le mulţumesc şi le doresc mult succes”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

În context, acesta s-a referit şi la alte investiţii în infrastructura rutieră, în sănătate, cultură etc.

„Din păcate pentru noi, în ultima zi, unul dintre participanţii la licitaţia pentru modernizarea DJ 154, mai exact Sărata – Monor, a depus contestaţie. I-am întrebat pe colegii mei, undeva în maximum o lună CNSC-ul trebuie să se pronunţe, adică în luna iunie, în luna iulie -  Curtea de Apel, dacă se mai depune contestaţie, undeva în luna august, vom avea un câştigător declarat.

Colegii mei sunt în linie dreaptă cu achiziţie pentru DJ 151, care este cel mai lung drum al nostru, aproximativ 80 de km, din Bistriţa, prin Şintereag, întoarcere Şieu Odorhei, Lechinţa, Sânmihai, Budeşti, limită de judeţ Mureş. Toate celelalte lucrări sunt în grafic. Până la finalul anului va trebui să finalizăm şi Şieu – Şoimuş – Budacu de Sus şi Bistriţa – Tărpiu, drumul Şieu – Posmuş – Teaca – Milaş, Satu Nou – Cuşma, tot până în luna decembrie le vom finaliza. Am uitat de podul de la Sărăţel, spre Domneşti care, de asemenea, va scoate integral circulaţia din Sărata.

Avem Actul adiţional la contractul de finanţare pentru celelalte trei drumuri, Beclean – Chiochiş- Domneşti – Neţeni – Albeşti şi Sânmihai – Miceşti – Visuia. Colegii mei de la Direcţia de Investiţii şi Drumuri Judeţene, în momentul de faţă, fac acordurile fine, adică lucrările care au fost licitate, pentru a se putea da ordinul de începere, ceea ce poate fi adiţionat, conform legii, până la 15% din valoarea contractului iniţial şi separarea celorlalte lucrări care urmează să fie scoase la licitaţie, dar eu sper ca şi acolo, în maximum o lună de zile, să putem da ordinul de începere.”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

         Potrivit acestuia, la noul pavilion de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, lucruile merg bine. „Suntem în linie dreaptă să obţinem finanţare de la Banca Mondială şi pentru Secţia de Psihiatrie – reabilitare, extindere şi modernizare de pe str. Someşului. Aşteptăm lansarea Ghidurilor pentru Programul Regional Nord-Vest să depunem proiectul pentru reabilitare, extindere şi modernizare Secţia de Recuperare, în fostul Hotel Krone. La finalul lunii, o să inaugurăm  baza Gloria UEFA de tip 1 unde se va desfăşura Campionatul Naţional de minifotbal. Un alt proiect foarte important – Casa Colecţiilor – care va fi gata undeva prin luna septembrie”, a adăugat preşedintele Moldovan.

         Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca, a felicitat compania pentru această lucrare, pentru că a reuşit să rezolve şi să regleze orice sincopă are a apărut în construcţia drumului. „Şi-a asumat o garanţie de 120 de luni care cred că este un lucru extraordinar de important, o arteră care reduce timpul de călătorie de la Bistriţa spre Valea Şieului cu aproximativ 20-25 de minute, cu 10 km. Sper ca şi la celelalte investiţii pe care le avem în judeţ să avem constructori proactivi care să-şi respecte termenele, aşa cum a fost şi aici. Aş vrea să felicit şi să aduc în atenţia Direcţia Tehnică şi Serviciul de Drumuri Judeţene care şi-a dat silinţa să fie totul în regulă”, a precizat vicepreşedintele Kecskes-Simionca.

Primarul Şieului, Ionuţ Cifor, a punctat faptul că acest drum este foarte important pentru Valea Şieului, poate cel mai important în legătura cu Bistriţa. „Se reduce distanţa cu aproximativ 12 km, şi timpul cu 20-25 minute. Acum este mai uşor să pleci din Şieu şi să ajungi în Bistriţa decât să pleci din Livezile şi să ajungi la Bistriţa. Este un drum foarte-foarte important, ne bucurăm că a fost realizat în acest timp şi sperăm să fie de bun augur pentru toată Valea Şieului”, a menţioant primarul Cifor.

Primarul Florin Simionca de la Budacu de Jos a mulţumit administraţiei judeţene pentru această investiţie. „Este un drum foarte important pentru locuitorii comunei Budacu de Jos. După drumul judeţean 173 Bistriţa – Budacu de Jos, iată că acum aţi reuşit să finalizaţi Bistriţa – Budacu de Jos – Şieu. Mulţumim firmei constructoare, este o lucrare de foarte bună calitate. Îi felicităm şi le dorim succes”, a spus edilul comunei Budacu de Jos.

         Nu în ultimul rând, primarul Horea Petruţ a subliniat că acest drum judeţean are o importanţă majoră şi pentru comuna Mărişelu. „De altfel, legătura între comuna Mărişelu şi Bistriţa deja este sub altă formă. Felicit constructorul, vă felicit pe dumneavoastră, domnule preşedinte, pentru că sunteţi foarte implicat în ceea ce noi avem nevoie.”, a spus Horea Petruţ.

         „Vreau să împărtăşesc cu dumneavoastră bucuria momentului finalizării acestui proiect, moment în care s-a închis o etapă de implicare, atât din partea companiei noastre, cât şi din partea echipei de implementare a Consiliului Judeţean. Aş vrea să mulţumesc, în primul rând, colegilor mei, angajaţilor care au reuşit într-un timp scurt, cu şase luni mai repede decât termenul asumat prin contract, să finalizeze aceste lucrări, în condiţii tehnice şi de calitate impuse prin Caietul de sarcini. Aş vrea să-i mulţumesc şi domnului proiectant pentru soluţiile tehnice de calitate şi rapide date în şantier şi, nu în ultimul rând, vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte pentru implicare şi pentru efortul pe care-l depune pentru a aduce finanţări în judeţul Bistriţa-Năsăud, finanţări care se finalizează prin şantiere de acest gen, ridicând nivelul de trai al judeţului. Aş vrea să ne întâlnim, în aceeaşi formulă, şi peste 3-4 luni şi peste deal, la DJ 173, Budac – Şoimuş, unde lucrările se află în ultima etapă de finalizare”, a menţionat Darius Simionca, managerul companiei Îndemânarea Construct.

*** 

Lucrările executate: lucrări de execuția terasamentelor, lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor (execuție drenuri, șanțuri pe pământ, șanțuri pereate cu beton, podețe tubulare transversale pe drum),15 podețe noi + 3 podețe prelungite, amenajarea a 23 de drumuri laterale, accesuri la proprietăți, poarta de gabarit la subtraversarea CF, lucrări de siguranța circulației (marcaje, borne kilometrice, parapet metalic de siguranță).

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5