Dr.Vitusinschi îi scrie prefectului: "Situaţia"medicilor SAJ-BN trenează de mult timp. Atitudinea şi demersurile zilnice ne fac să credem că se vrea "decapitarea" medicilor, iar preţul îl plătesc pacienţii

D-le Prefect,

Subsemnata, Dr.Vitusinschi Ancuta, in calitate de medic specialist M.F., angajata SAJ-BN, va aduc la cunostinta urmatoarele:
-activez in acest serviciu de mai bine de zece ani, desfasurandu-mi activitatea pe ambele linii de garda ACD si urg., plus toate misiunile in care a fost nevoie de medic si am fost trimisa . Inteleg importanta perfectionarii profesionale dar,privind in urma mea si in urma atator ani de experienta, oare dorinta de desfiintare a permanentei cu medic pe judet ce si cui i-ar aduce beneficii?
-"situatia" medicilor SAJ-BN si nu numai , treneaza de foarte mult timp datorita lipsei de comunicare si informare corecta, a incercarii de intimidare si denigrare , a managementului defectuos al acestei institutii, ceea ce a dus la o stare de spirit negativa in randul efectivelor
-nu numai ca,nu vrea nici un medic sa vina sa isi desfasoare activitatea intr-un astfel de mediu,am inceput rand pe rand sa "cedam".Drept exemplu,situatia s-a inrautatit cu plecarea prin demisie a colegei cu 1.03.2015.
-nu e suficient mediul ostil in care ne desfasuram activitatea zi si noapte ( conditii climatice si alte pericole), atitudinea si demersurile zilnice ne face sa credem ca, se vrea "decapitarea" medicilor", cu toate ca, pretul il platesc pacientii.
Oare dreptul egal la viata nu e reglementat de Constitutia Romaniei? Cum putem avea egalitate de sanse la viata cand exista un deficit global de medici la nivelul judetului dar, pt altii primeaza cu totul alte interese.
Se incearca in mod deliberat desfiintarea liniei de garda, situatia cu perfectionarea fiind demult cunoscuta,totul pt ca d-na manager sa nu aiba concurenti la o eventuala scoatere a postului la concurs.Daca acesta este scopul ascuns prin sacrificarea sanatatii si a sansei la viata a cetatenilor judetului, eu, Dr.Vitusinschi Ancuta, aleg sa nu merg la perfectionare care oricum nu are nici o logica in conditiile date. D-na manager poate sa aleaga: sa ma foloseasca in interesul oamenilor sau sa confirme managementul practicat pana acum doar pt a demonstra cine e seful.Orice ar face,eu nu o sa mai accept jocurile ce au ca scop o functie.
Va rog pe dvs.sa "cantariti" aceste aspecte si sa gasiti o solutie impreuna cu Ministerul Sanatatii caruia ii suntem subordonati,crezand in capacitatea dvs.de a gestiona situatia in folosul acestui judet.

B-ta. Cu respect,
02.05.2015. Dr.Vitusinschi
....................................
Se pare că există un conflict de ceva vreme între medici şi conducere, luna trecută Serviciul Județean de Ambulanță a mai pierdut un medic care a renunțat la sistemul de urgențe. Dr. Ancuţa Vituşinschi, este unul dintre cei trei medici rămaşi, pe care managerul Anabella Muzsi a informat-o că trebuie să urmeze o perfecţionare de 6 luni pentru a obţine atestatul de competenţă în urgenţă fără de care nu va putea continua să lucreze pe ambulanţe de tip C utilizate pentru cazuri grave.
Scrisoarea deschisă către prefectul Ioan Ţintean arată faptul că prezentarea la perfecţionare ar duce la desfiinţarea liniei de gardă a SAJ Bistriţa-Năsăud . Conflictele mocnesc de ceva timp la SAJ, fiind o serie de lucruri despre care a fost informat inclusiv ministrul Sănătăţii, de la care se aşteaptă un răspuns.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5