Durerea unui revoluţionar

Mardare Gheorghe are acum 85 ani. La vârsta de 64 ani s-a aflat în linia întâi a Revoluţiei, la Bucureşti, luptând alături de tineri, pentru care o admiraţie deosebită, pentru înlăturarea regimului ceauşist. Deoarece simte că traiul zilei de mâine îi este ameninţat, domnia sa ne-a vizitat la redacţie, rugându-ne să transmitem mesajul său către conducerea ţării.

S-a născut în Mangalia, iar apoi, 40 de ani, a fost angajat ca şef de depozit la Academia Română, apoi în Insula Mare a Brăilei. A întâlnit o bistriţeancă din Leşul Ilvei cu care s-a şi căsătorit. După ieşirea la pensie, pentru o viaţă liniştită, s-au mutat la Bistriţa, locuind în zona Lamă. După o viaţă în care şi-a achitat dările la stat, acum, la pensie, Gheorghe Mardare suferă când vede că dintr-o pensie mică statul vrea să-i taie 15%. „Am stat în urmă cu 21 ani două ore pe burtă în faţa Comitetului Central, printre rafalele de foc, plângând la împuşcarea fiecărui tânăr de lângă mine. La 85 de ani, după atâta muncă şi trudă, cu gloanţele care au trecut pe lângă urechile mele, consider că nu este normal să mi se taie din pensia câştigată legal. Asta e singura avere pe care o am. N-am nimic cu cei care conduc. Nu l-am votat pe domnul Băsescu însă e şi preşedintele meu. L-aş ruga, dacă are înţelepciune, să se retragă şi să facă un gest de onoare, să rămână în istorie ca preşedinte, altfel va fi rău. Ceauşescu, dacă se retrăgea, la timpul lui, nu păţea nimic. Lumea e revoltată, e o simt, şi s-ar putea să avem mari necazuri. Am încredere în tineretul de azi, care este singura noastră salvare. Poate domnul Băsescu a uitat de sângele curs în Revoluţie, de lacrimile sutelor de mame care şi-au jertfit copiii pentru dreptate, adevăr şi pentru valorile democraţiei”, declară Gheorghe Mardare.

Domnia sa ne-a spus că, deşi a luptat în Revoluţie, n-a acceptat brevetul de revoluţionar, rămânând cu un gust amar când a văzut cui i se conferă aceste titluri, nu celor din linia întâi, ci acelora care stăteau „după sobă”.

Un strigăt de disperare din partea unui om care doreşte să-şi trăiască ultimii ani ai vieţii în linişte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5