Editura Eikon premiată la Salonul Internaţional de Carte din Chişinău

La Chişinău s-a desfăşurat, în perioada 31 august-3 septembrie 2011, a XX-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte. Acesta a fost organizat de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, Primăria Municipiului Chişinău, Direcţia Cultură Chişinău, Societatea Bibliofililor „Paul Mihail”, Comisia Naţională a Republicii Moldova pentru UNESCO, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova, Uniunea Teatrală din Moldova, Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova, Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” Iaşi.

Au participat peste 300 de edituri din 17 ţări. La invitaţia ICR Chişinău a fost prezentă şi Editura Eikon din Cluj-Napoca, care a primit premiul pentru cea mai bună colecţie – „Theologia Socialis”. Teologul Radu Preda a primit premiul pentru eseu cu volumul „Revenirea lui Dumnezeu”, Ed. Eikon, 2011. Editura clujeană a donat peste 100 de cărţi Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova. Despre acest fapt, directorul editurii, Vasile Dâncu, a declarat pentru „ARENA”: „Prin această donaţie dorim să facem o punte de cărţi între Cluj şi Chişinău. Să fie un început, un impuls pentru ca mai multe edituri din România să facă acest lucru”.

În data de 1.09.2011, în sala numărul 1 a Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova s-a lansat, la standul Editurii Eikon, volumul „Convorbiri despre N. Steinhardt”, realizat de Călin Emilian Cira, prezent la Chişinău, cu susţinerea ICR Chişinău. Cartea a fost prezentată de: Petre Guran – directorul ICR Chişinău, părintele Petru Buburuzu şi Vasile Dâncu, directorul Editurii Eikon.

În cadrul programului de lectură publică, directorul Editurii, Vasile Dâncu, a citit din cartea teologului Radu preda, „Revenirea lui Dumnezeu”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5