Elevi de serviciu în folosul comunităţii la Maieru

Prof. Bindea Rodovica , Prof. Berende Elena Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Maieru

În 2000, Fundaţia Noi Orizonturi a lansat un model de educaţie prin experienţă pentru tineri ce avea să devină Programul IMPACT. Programul IMPACT (acronim de la Implicare, Motivare, Participare, Acţiune, Comunitate, Tineri) înseamnă o reţea de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri.
Fundatia Noi Orizonturi a lansat o competiţie de proiecte, prin care profesorii pot testa cu elevii lor, metoda de învăţare prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii. Competiţia de proiecte este înscrisă în CAEN 2017 „Elevi de seviciu în folosul comunităţii”.
Am răspuns invitaţiei lansate cu proiectul ,,Reciclează hârtia - Salvează pădurea ! „ Proiectul a devenit unul câştigător.
IMPACT ECO-SCHOOL este grupul de initiativă de la Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu ” Maieru şi este coordonat de către trei cadre didactice , respectiv, prof. Berende Elena, prof. Bindea Rodovica şi prof. Bindea Ovidiu în colaborare cu echipa managerială a şcolii , formată din dir. Crăciun Adrian Vasile ,dir. adj. Bindea Ioan şi dir. educativ Ureche Victoriţa .Din grupul de initiativă fac parte 16 cadre didactice şi
50 de elevi .
Joi , 13 aprilie , a avut loc la Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Maieru , în prezenţa doamnei Inspector pentru educaţie permanentă prof.dr. Dan Aurelia , lansarea proiectului “Reciclează hârtia – salvează pădurea! ” Prin acest proiect se doreşte sensibilizarea elevilor în legătură cu importanţa pe care o are pădurea (resursa naturală epuizabilă şi actualmente în mare pericol) pentru sănătatea noastră , pentru faună şi pentru planetă în general .
Problema pe care dorim să o rezolvăm este aceea a hârtiei şi cartonului care este aruncat zilnic la container şi care se impune să treacă prin procesul reciclării .Fiind o şcoală mare (aproximativ 50 clase ) se aruncă zilnic cantităţi foarte mari de hârtie şi carton. Ne –am propus să adunăm selectiv hârtia , în coşuri separate, marcate corespunzator . Prin demararea acestor acţiuni de ecologie citadină vom reuşi să conştientizăm fiecare elev de importanţa şi utilitatea reciclării hartiei şi cartonului .
Şcoala a pus la dispoziţia elevilor un spaţiu pentru depozitarea hârtiei şi a cartonului , aceasta fiind ulterior transportată la un centru de reciclare din Bistriţa.

Proiectul şi-a propus şi plantarea de arbuşti ornamentali în spaţiul din jurul şcolii. Astfel , prin bunavoinţa d-nului Ureche Ioan , şef al Ocolului Silvic Maieru am beneficiat de o donaţie de arbuşti ornamentali, care au fost plantaţi de către copii , cu sprijinul angajaţilor Ocolului Silvic .
Este timpul să devenim responsabili şi să învăţam să refolosim şi să reciclăm!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5