Cupa Lions la şah, prima ediţie

Elevi, veniţi la şah!

Clubul Lions Bistriţa, în colaborare cu Clubul de Şah Bistriţa, a organizat prima ediţie a competiţiei, cu participarea elevilor din judeţ, Cupa Lions. Deşi Centrul Zonal este la Lechinţa, competiţia s-a desfăşurat la frumoasa sală de sport din Teaca, unde au participat 44 de sportivi, însoţiţi de profesori de la şcolile aparţinătoare ai claselor I-IV şi V-VIII, formând patru competiţii, atât fete, cât şi băieţi. Primii din dintre fiecare secţiune se califică la faza finală a Cupei Lions, care se va desfăşura la începutul lunii iunie.
Au participat Liceul Tehnologic Lechinţa – prof. Alexandru Gherman, prezent cu 17 elevi; Liceul Teoretic „C.R. Vivu” Teaca – prof. Bugnar Teofil şi Molnar Simona, 9 elevi; Şcoala Gimnazială Viile Tecii – prof. Bugnar Dorel, 4 elevi; Şcoala Gimnazială Galaţii Bistriţei – prof. Găurean Ioan, 4 elevi; Şcoala Gimnazială Miceştii de Câmpie – prof. Mureşan Andreea, 3 elevi; Şcoala Generală Urmeniş – prof. Damian Cristian, 3 elevi; Şcoala Gimnazială Silivaş – prof. Gherman Florin, 4 elevi.
La această primă ediţie, elevii concurenţi au avut marea satisfacţie să-l aibă printre ei pe Paul Rusan, maestru FIDE la şah. Menţionăm faptul că pentru această competiţie, Clubul Lions Bistriţa a donat Zonei Lechinţa – Teaca, o seturi de şah pentru elevii care practică acest sport. Întrebat de unde această idee, d-nul Paul Rusan ne-a declarat: „Ideea s-a născut în urmă cu un an, împreună cu d-nul Sorin Herciu, membru al Clubului Lions Bistriţa, director al acestui proiect al şahului pe judeţ, formând şapte cluburi: Uriu, Feldru, Lechinţa, Mureşenii Bârgăului, Sântioana, Telciu şi Bistriţa. Este un lucru îmbucurător faptul că astăzi sunt atraşi într-un număr mare elevi de la şcolile din judeţ, practicând acest sport al minţii, sport care-i ajută pentru a lua o decizie de unul singur şi pentru a gândi în perspectivă cu bătaie cât mai lungă, decizie pe care o luăm la un moment dat. Mulţumesc prin intermediul dvs., în primul rând Clubului Lions Bistriţa, cei care au donat pentru toate cluburile din judeţ seturi de şah, domnului Alexandru Gherman, responsabil de centru competiţional, cât şi profesorilor care se ocupă de aceşti minunaţi elevi”.
REZULTATELE CONCURSULUI DE ŞAH
Teaca 24 aprilie 2013

Clasele I-IV :
Fete :
Locul I : Gyulai Cosmina - Lic. C.R. Vivu Teaca
Locul II : Predescu Rebeca - Lic. C.R. Vivu Teaca

Băieţi :
Locul I : Furnea Cătălin - Şc. Gimn. Silivaşul de Câmpie
Locul II : Culpean Vlăduţ - Şc. Gimn. Silivaşul de Câmpie
Locul III : Cornea Cristian - Lic. C.R. Vivu Teaca

Clasele V-VIII :
Fete :
Locul I : Cucuiet Gina - Şc. Gimn. Silivaşul de Câmpie
Locul II : Cătană Ana-Maria - Şc. Gimn. Silivaşul de Câmpie
Locul III :Paşca Florina - Lic. C.R. Vivu Teaca

Băieţi :
Locul I : Hîrleţ Sergiu - Şc. Gimn. Viile Tecii
Locul II : Greab Alexandru - Şc. Gimn. Urmeniş
Locul III-IV: Torosykoi Cătălin - Şc. Gimn. Viile Tecii
Galea Cătălin - Lic. Tehn. Lechinţa

Toata lumea ştie că şahul este sportul mintii, el ajută la formarea unei gandiri logice, alegerea planului de joc, memorare, tehnici de joc s.a. Invăţarea acestor lucruri de către elevi îi va ajuta în viaţa de zi cu zi în toate domeniile de activitate.
Frumuseţea şahului constă în faptul că nu are vârstă. În momentul în care ai început să îl iubeşti îl vei practica toată viaţa.
Cu aceste gânduri am susţinut organizarea în centrul Lechinţa-Teaca a competiţiei de astăzi care s-a bucurat de o frumoasă participare şi de un adevărat entuziasm din partea elevilor.
Prof.Alexandru-Daniel Gherman
Responsabil centru

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5