Elevii de la Agricol au văzut ce înseamnă lipsa de libertate

28 de elevi ai claselor a XI-a ai Grupului Şcolar Agricol Bistriţa au vizitat Penitenciarul Bistriţa, acţiune care se înscrie în sfera activităţilor cu scop de prevenire a delincvenţei juvenile.

Activitatea a fost programată în contextul orei de dirigenţie, pentru a ilustra într-un mod sugestiv tema "Efecte ale comportamentului antisocial".

Elevii, însoţiţi de cadre didactice, au putut vizita o cameră de deţinere, sala de mese, capela şi clubul persoanelor private de libertate. Pe toată durata vizitei, grupul de vizitatori a primit informaţii despre programul zilnic al unei persoane din detenţie, drepturile şi obligaţiile care le revin conform legii, activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială.

„În clubul destinat derulării activităţilor socio-educative, cadrele Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială au realizat o expunere a locului pe care unitatea de detenţie îl ocupă în viaţa comunităţii, dialogul focalizându-se pe consecinţele ce decurg din adoptarea unei conduite antisociale, precum şi pe restricţiile pe care le comportă statutul de persoană privată de libertate”, declară subinspector de penitenciare Laura Opriş, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5