Elevii de la Infoel cinstesc memoria eroilor neamului

prof. Cristina Rusu

După ce, în data de 1 noiembrie, elevii de la Infoel au pus lumânări și flori la mormintele eroilor din Primul Război Mondial, în 11 noiembrie, cu ocazia Zilei Veteranilor din teatrele de operații, un grup de elevi ai școlii a participat la două ceremonialele dedicate eroilor bistrițeni căzuți la datorie în Angola și Afganistan. Astfel, primul ceremonial s-a desfășurat la sediul Batalionului 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților”, lângă monumentul ridicat în memoria eroilor din teatrele de operații, iar cel de-al doilea în Cimitirul Eroilor, la mormântul sublocotenentului post-mortem Cristian Petru Filip căzut la datorie în Afganistan la 1 octombrie 2010. După cele două ceremoniale, elevii au depus buchete de flori la monumentul eroilor din teatrele de operații și la mormântul eroului Cristian Petru Filip.
Au fost momente emoționante pe care elevii participanți le-au trăit din plin, aceștia exprimându-și dorința de a participa și la alte manifestări de acest gen. La ieșirea din Cimitirul Eroilor, elevii și profesorii însoțitori s-au fotografia cu prefectul județului, domnul Ovidiu Victor Frenț care i-a felicitat pentru participarea la acest eveniment.
Ziua de 11 noiembrie celebrează sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în teatrele de operații din străinătate. Sărbătorită în state de pe mai multe continente, ziua de 11 noiembrie este cea în care, în urma Armistițiului între Puterile Antantei și Germania, s-a pus capăt Primului Război Mondial. Pentru Armata României, ziua de 11 noiembrie mai are o semnificație, fiind și ziua în care, în anul 2003, a căzut la datorie sublocotenentul post-mortem Iosif Silviu Fogorași primul militar decedat în teatrul de operații din Afganistan.

Foto: Robert Pop (Brigada 81 Mecanizată Bistrița) și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5