Elevii din Tabăra de robotică de la Beclean au testat ochelarii care simulează starea dată de consumul de alcool și droguri!

16 echipe de robotică din Bistrița-Năsăud și alte 12 județe din țară s-au întâlnit ieri, 28 iulie, cu polițiștii de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, într-o locație de vacanță: Băile Figa

Cei 80 de elevi de liceu care se află în tabăra de robotică de la Beclean în perioada 25-31 iulie au avut ocazia să testeze ochelarii care simulează starea dată de consumul de alcool și droguri, pentru a conștientiza consecințele extrem de grave la care pot fi expuși.

Totodată, aceștia au vizionat, împreună cu polițiștii, un clip video în care un tânăr din Bistrița-Năsăud povestește experiența traumatizantă prin care a trecut și "prețul" plătit pentru curiozitatea de a încerca substanțe psihoactive. Clipul a fost realizat de către Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud, în cadrul Campaniei ”Dincolo de aparențe”.

De asemenea, polițiștii le-au atras atenția elevilor cu privire la răspunderea penală a minorilor, corelată cu faptul că repercusiunile comiterii unei infracțiuni sunt pe termen lung și le poate afecta viața în multe feluri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5