Elevii vor avea portofoliu

Pentru că o notă nu reprezintă adevărata caracteristică a unui elev, nota 8 obţinută într-un liceu foarte bun nu înseamnă acelaşi lucru cu nota 8 obţinută într-o şcoală unde profesorii sunt obişnuiti să dea note mai lejer, va fi introdus un portofoliu educaţional.

Ministrul spune că va fi o carte de identitate educaţională a elevului, ce va cuprinde, la disciplina istorie, nota elevului la aceasta materie, o remarcă scrisă a profesorului despre acest elev, dar şi o serie de elemente de evaluare standardizată: cum se poziţionează elevul din punct de vedere cronologic. Profesorul va spune cum sunt asimilate cunoştinţele la un nivel satisfăcător, mediu saunesatisfăcător, care va da o radiografie a fiecărui elev, mult mai exactă decât este capabil să dea o notă şi va permite atunci când un elev este preluat de un alt profesor să înţeleagă exact ce fel de

învaţământ remedial sau de performanţă poate sau trebuie să facă.

Portofoliul educaţional va fi elementul central de evaluare şi promovare a elevului şi va fi aplicat de la 15 septembrie.

Comentarii

12/03/10 17:05
Vizitator

Pana acum profesorul avea "portofelul" , adica o adunatura de diplome, adeverinte mai mult sau mai putin adevarate. Acum au gasit ca si elevii trebuie sa umble ca nebunii dupa hartii, mai bine sa invete, cu hartiile te poti sterge la ....Acum "portofelul" le lipsea, carte stiu de se omoara.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5