Epilare definitivă – tot ce trebuie să știi

Ești din Cluj și vrei să scapi de grija părului nedorit? Acum ai soluția ideală la îndemână. Pentru epilare definitivă Cluj, rapidă și eficientă pe termen lung, ai aici tot ce trebuie să știi.

Pentru foarte multă lume, epilatul e o mare bătaie de cap, în special vara când ești tot mai activă, tot mai grăbită, să ajungi acasă și, pe lângă cele un milion de lucruri de făcut să mai adaugi și epilatul pe lista parcă interminabilă nu-i chiar ceea ce ai vrea să faci, așa-i? 

 

Pentru a te scăpa de grija epilării părului nedorit, inestetic și enervant a apărut o soluție tot mai preferată de femeile moderne și anume epilarea definitivă. 

Epilarea definitivă a ajuns, în ultimii ani, un trend printre femeile care vor să aibă parte de picioare fine, catifelate, fără urmă de păr nedorit. Mai apoi, văzând cât de eficientă este această metodă, femeile au apelat la epilare definitivă și pentru alte zone ale corpului. 

Fiind o procedură sigură și fără durere, datorită faptului că folosește tehnologie laser sau IPL, adică lumină intens pulsată, meticulozitatea cu care firele de păr nedorite sunt eliminate rapid și eficient este uimitoare. 

Cel mai performant tip de epilare definitivă este cel cu laser, utilizat în centrele de estetică medicală, dar la fel de accesibilă și eficientă este și procedura pe bază de lumină intens pulsată, folosită în majoritatea saloanelor de cosmetică.

În funcție de nevoile fiecărei paciente, tratamentul cu epilare definitivă este personalizat, începând cu o consultație în care se decide procedura și numărul de ședințe de care va fi nevoie pentru a ajunge la rezultatul final. 

În comparație cu metodele clasice de epilat, epilarea definitivă are efect pe termen lung, iar după finalizarea procedurii, părul va crește cu 90% mai puțin. 

 

Cum funcționează procedura epilării definitive?

În timpul ședințelor de epilare definitivă, impulsurile luminoase de înaltă intensitate sunt absorbite de melanina din firul de păr, având drept țintă foliculul pilos. Astfel, celulele care hrănesc rădăcina firului de păr aflat în fază activă sunt distruse. 

 

Ce trebuie să știi înainte de a începe procedurile de epilare definitivă?

Specialiștii recomandă ca, înainte de procedura de epilare definitivă, să respecți următoarele:

Evită să te expui la soare pe o perioadă de cel puțin 3 săptămâni înainte de ședința de epilare definitivă

Evită orice metodă de epilare ce presupune smulgerea firului de păr. Ex: epilarea cu ceară

Folosește o cremă epilatoare sau o lamă de ras pentru îndepărtarea părului nedorit 

Evită consumul de alcool cu minimum 24 de ore înainte de ședința de epilare definitivă

 

Ce trebuie să știi după o ședință de epilare definitivă?

După încheirea unei ședințe de epilare definitivă vei observa că pielea din zona epilată va fi roșie pe parcursul a câteva ore, după care roșețea se va diminua treptat. Se recomandă a se evita expunerea la soare, precum și băile fierbinți în ziua tratamentului.

Evită, de asemenea, folosirea cremelor autobronzante pe zona tratată, expunerea la solar, exfolianții, purtarea hainelor foarte strâmte sau înotul în apă cu mult clor (bazin).

 

Ce riscuri implică o epilare definitivă?

În primul rând, nu există riscul de cancer al pielii, deoarece radiațiile UV sunt filtrate. 

Există riscul de hiper sau hipo-pigmentare, dacă nu sunt respectate măsurile de precauție legate de expunerea la soare și de folosirea unor creme cu factor de protecție ridicat.

Riscul apariției unei senzații de disconfort în timpul tratamentului, în funcție de gradul de sensibilitate al pielii tale.

Acum că ești informată, oferă-i pielii tale catifelarea mult dorită prin procedura de epilare definitivă și scapă de grija părului nedorit!

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5