Episcopul Macarie, la Mănăstirea Strâmba

Multi credincioși - mai bine de jumătate imbracati in costume naționale!!! - au fost prezenti la Hramul de vară al Mănăstirii ‘’Sf.Spiridon’’ de la Strâmba, Bistrița Năsăud și au avut un Oaspete special : IPS Macarie, Episcop al Europei de Nord, cu sediul la Stockholm. Un ierarh foarte iubit nu numai pe meleagurile bistrițene dar și de toate inimile credincioase, aflătoare în Țara dintre granițe și în Țara Românilor… de pretutindeni!!!
Părintele Paisie și Maica Epiharia Brumă s-au îngrijit, cu timp și fără timp, dar cu rod bogat, pentru ca Hramul de vară al mănăstirii să devină o sărbătoare a sufletului smerit în clipa nemuritoare a întâlnirii cu Bunul Iisus! Inalt Preasfinția Sa Macarie are chip blând, privire de înger și vorbă duioasă plină de alinare. Mai presus de toate însă Sfinția Sa are un anume har de a-ți semăna în suflet liniște și speranță! Și un zâmbet celest care alungă – doar el, zâmbetul singur ! – orice umbră din sufletul aproapelui…
A fost o sărbătoare a sufletului smerit, o bucurie a privirii și a simțirii în acest colț de Rai în care străjuiește credința străbună, drept măritoare, Mănăstirea Sfântul Spiridon de la Strâmba! Cuvintele pot fi și de…argint! Insă rostirea cântată a Liturghiei a fost….de aur! Înalt Preasfinția Sa Macarie Drăgoi prin discreția și smerenia Sa ne-a încântat pe toți! Iar la despărțire ne-a amintit aceste patru versuri profetice scrise de Sfantul Ioan Hozevitul :
Frați români ai țării mele
Rătăciți printre străini
Nu uitați menirea voastră
De români și de creștini
Ca de obicei, scriu cu sufletul. De aceea cei care gasesc aceste rânduri ca fiind o efuziune sentimentală exagerată ma pot critica pe mine! Sufletul oricărui om insă poate călători pe unde doreste şi el nu poate fi oprit! Este minunat aşa! Doamne, cerceteaza si mângâie sufletele noastre! Doamne ocroteste-i pe români!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5