Era leadership-ului feminin a sosit. Ce cariere de succes au femeile din România?

Femeile lider sunt cunoscute pentru stilul lor umanist și conservator de conducere. Probabil și datorită instinctului matern pe care îl au, ele sunt considerate mai empatice și mai cooperante decât bărbații. În ultimii ani, și România a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de femei aflate în funcții de conducere. Mai mult decât atât, sexul feminin a început să devină preferat pentru poziții de top management. 

Iată care sunt cele mai de succes cariere ale femeilor din țara noastră

  •  Manager resurse umane

O femeie în poziție de Manager HR trebuie să aibă calitățile necesare pentru a gestiona relațiile dintre angajați, buna desfășurare a proceselor de recrutare, plata salariilor și acordarea altor beneficii pentru salariați. Dacă îți dorești o carieră în Resurse Umane, descoperă locuri de muncă sau oportunități noi și creste-ti șansele de a fi remarcata. Jobby te poate ajuta sa gasesti o meserie care ți se potrivește și care acoperă abilitățile tale. Este important în parcursul profesional să încerci sa evoluezi mereu și să spui “DA” provocărilor.

  • Manager în companiile de software și sisteme IT

Deși este o industrie dominată de bărbați, tot mai multe femei aleg o cariera în domeniul IT. Se pare ca agilitatea și empatia femeilor au contribuit din plin la succesul acestora pe posturi de manageri în companiile de software și IT. Salariul este și el un factor motivator destul de puternic cand vine vorba de deciziile doamnelor de a alege o astfel de cariera. 

  • Director executiv

Deși bărbații încă dețin supremația în această funcție, din ce în ce mai multe femei ajung să conducă companii mari. Un astfel de post presupune planificarea, gestionarea și coordonarea eficientă a modului de desfășurare a activității unei organizații. Un director executiv poate acționa în diverse industrii publice sau în sectorul privat.

  • Antreprenoriat

În ceea ce privește antreprenoriatul feminin, România se află destul de sus în clasamentul mondial, ceea ce înseamnă că o mulțime de femei din țara noastră sunt implicate în afaceri. În plus, dinamica se schimbă de la un la altul, procentul start-up-urilor fondate de femei fiind în creștere. Femeia antreprenor se remarcă prin spirit de inițiativa, autonomie, perseverență și motivare. 

 Alte sectoare importante dominate de femei

Acestea sunt doar câteva dintre meseriile de succes ale femeilor din România, dar există o mulțime de alte domenii care sunt dominate de acestea: sectorul educației, serviciu clienți, sănătate și îngrijire medicală. În multe dintre ele, sexul feminin deține chiar funcții de conducere. Trăind într-o lume atât de dinamică incat schimbările pe piața muncii nu vor înceta să apară. Din fericire, de cele mai multe ori, aceste schimbări presupun progres în ceea ce privește șansele de avansare în cariera ale femeilor. 

În concluzie, reprezentantele sexului frumos din România sunt implicate în prezent în toate domeniile cheie. Deși ele se confruntă cu diferite provocări precum sexism sau salarii mai mici, reușesc totuși să aibă mari realizări pe plan profesional. Dacă îți dorești și tu o carieră de succes, nu uita să alegi o meserie care să-ți ofere satisfacții și să-ți pună în valoare abilitățile. Importantă este și încrederea în tine și atitudinea pozitivă pe care o emani, precum și realizarea unui echilibru între familie, carieră, sănătate și prieteni. 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5