Eroii, comemoraţi la Bistriţa

Ziua Eroilor, sărbătorită în fiecare an de Ziua Înălţării Domnului, va fi marcată de militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” printr-o serie de manifestări comemorative în garnizoanele Bistriţa, Prundu Bîrgăului şi Şintereag.
Manifestările din Bistriţa cuprind desfăşurarea unei adunări comemorative pe platoul Batalionului 812 Infanterie “Bistriţa”, începând cu ora 8.15, a slujbei de Înălţare a Domnului săvârşită la Biserica Militară de Garnizoană din str. Avram Iancu nr. 2, şi a ceremonialelor militare şi religioase cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Piaţa Petru Rareş, începând cu ora 12.00, şi la Cimitirul Eroilor, de la 13.30.
În localitatea Prundu-Bîrgăului, militarii Batalionului 817 Artilerie “Petru Rareş” vor desfăşura ceremonii militare în memoria eroilor patriei la Monumentul Eroilor de pe Vîrful Gruiu Mare, începând cu ora 8.00 şi la Monumentul Eroilor din centrul comunei Prundu – Bârgăului, de la ora 9.30. În comuna Şintereag se va organiza o ceremonie militară la mormântul sublocotenentului post-mortem Sfecheş Marius Florin, din Cimitirul Ortodox, de la 15.00, transmite ofiţer cu informarea şi relaţiile publice, locotenent – colonel Florin Apăfăian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5