Eroii, omagiaţi şi la Beclean

În ziua de Ispas, cu prilejul Sărbătorii Înălţării Domnului, o manifestare dedicată eroilor neamului românesc a avut loc în Piaţa Drapelului Naţional de lângă Monumentul Eroilor din oraşul Beclean.
Un sobor de preoţi, sub îndrumarea părintelui protopop Doru Zinveliu a săvârşit, în mijlocul a peste 500 de credincioşi şi elevi, o slujbă de pomenire.
La eveniment au luat parte primarul Nicolae Moldovan, senatorul Ioan Deneş, deputatul Daniel Suciu, alături de alte oficialităţi locale, iar numeroşi reprezentanţi ai unităţilor şcolare şi economice din oraş au depus coroane de flori.
Manifestările omagiale din faţa Monumentului Eroilor au avut parte de discursuri dedicate semnificaţiilor centrale ale zilei, religioase şi patriotice, în prezenţa a numeroase oficialităţi locale şi a cetăţenilor beclenari veniţi în număr mare să îi omagieze pe eroii poporului român.
Programul oficial al evenimentului a început cu o scurtă slujbă religioasă, a continuat cu discursuri scurte şi punctuale pe semnificaţia zilei, şi cu depuneri de coroane de flori, din partea instituţiilor publice şi a instituţiilor de învăţământ din localitate.
Festivităţile de recunoştinţă pentru toţi cei care, de-a lungul veacurilor, şi-au jertfit viaţa pentru apărarea sfântului pământ românesc au adunat la Monumentul Eroilor din Beclean un numeros public, localnici dornici să aducă omagiul şi respectul lor tuturor eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi ai neamului românesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5