Eveniment deosebit desfăşurat la Şcoala Generală Dumitra în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa

Şcoala Generală Dumitra este unitatea şcolară unde s-a organizat şi executat un exerciţiu de alarmare/evacuare şi intervenţie în cazul producerii unui incendiu în şcoală, activitate cuprinsă în programul activităţilor extracurriculare realizat de instructorul Livia Bozga, coordonatorul de proiecte şi programe educative al acestei şcoli.

La eveniment au participat din partea ISU Bistriţa lt. ing. Cristian Bucur şi cpt. Lidia Drăguş, 13 pompieri voluntari din comuna Dumitra conduşi de Călin Hurdea, primarul comunei, Gheorghe Bălăjan, iar din partea Poliţiei Dumitra, agentul Leon Fetti

Activitatea a început la ora 9:40 când s-a dat semnalul de alarmă, cei 220 de elevi prezenţi au fost evacuaţi fiind însoţiţi de 20 cadre didactice, care i-au condus spre locul stabilit de adunare unde s-a făcut prezenţa elevilor. Directorul unităţii, profesoara Silvia Floroaie, a anunţat serviciul de voluntariat pentru situaţii de urgenţă Dumitra, persoanele desemnate pentru alarmare au acţionat conform instructajului, punându-se accent pe păstrarea calmului, disciplinei şi executarea dispoziţiilor date de coordonatorul exerciţiului (evacuarea completă durând 3 minute).

Acest exerciţiu a fost foarte apreciat de elevi şi reprezentanţii ISU Bistriţa mai ales datorită faptului că cei de la serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă Dumitra au folosit pentru simularea stingerii incendiului o hipocisternă cu pompare manuală, dar eficientă – utilaj mai rar păstrat în unele comune din judeţul Bistriţa-Năsăud.

La sfârşitul activităţii, lt. ing. Cristian Bucur a făcut aprecieri asupra modului de desfăşurare a exerciţiului, considerându-l ca fiind unul foarte bun şi a precizat măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, precum şi modul de intervenţie în cazul acestora.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5