Evenimente, ştiri din lumea creştină

* După 500 de ani de la ruptura Bisricii Angliei de Roma, efectuată de Henric al VIII-lea (fiindcă nu i s-a permis recăsătorirea de câte ori voia), Papa Benedict al XVI-lea va efectua între 16-19 septembrie, o vizită în regatul insular. Vaticanul a publicat deja programul acestei vizite, aşteptate cu un deosebit interes.

* Caz rarissim…Părintele Arthur de la o Biserică romano-catolică din Lille a refuzat medalia Ordinul Naţional de Merit, nemulţumit fiind de recentele măsuri luate de primul ministru francez Nicolas Sarkozy împotriva imigranţilor. Într-o scrisoare trimisă ministrului de interne al Franţei , părintele Arthur declară că se roagă lui Dumnezeu „ca premierul Nicolas Sarkozy să aibă un atac de cord.” ( Urări „sfinte”-comentează maliţios sursa „libeara.ro). Oare aşa ne iubim unii pe alţii, dându-ne-n cap cu ce avem la îndemână?)

* Tot mai mulţi amerticani se îndoiesc de faptul că preşedintele Statelor Unite, Barack Obama ar fi creştin practicant şi nu musulman. Unul din cinci susţine aceasta, conform unui sondaj şi liderii creştini, care l-au susţinut tocmai în virtutea declaraţiilor că e creştin, se declară dezamăgiţi. În sprijinil acestor bănuieli, deja răspândite şi în rândul democraţilor, vin o serie de măsuri proavort şi împotriva familiei conservatoare tradiţionale, precum şi aprobarea construirii unui centru islamic tocmai lângă locul Turnurilor gemene distruse de teroriştii muslmani. La fel măsurile ce favorizează homosexualitatea, care contrazic prevederile constiuţionale ale Actului Naţional de Apărare a de Căsătoriei, ca şi neglijarea Zilei naţionale de Rugăciune la Casa Albă.

* Politicianul Silviu Prigoană a declarat că ar trebui redus sprijinul financiar al statului faţă de culte, fiindcă sunt în criză sănătatea şi educaţia şi că la fel de importante ca şi practica religioasă sunt cele două domenii amintite de domnia sa. La acestea, „Basilica.ro” a Patriarhiei Române reacţionează arătând că poziţiile antibisericeşti ale omului politic ce se declară „ateu militant” şi reprezentant al acestora, deşi sunt doar 0,2 % din cei recenzaţi este mai rea decât a comuniştilor. Articolul 5 din Constituţie consfinţeşte sprijinul statului faţă de culte (inclusiv financiar) şi autonomia acestora.

( Domnu’ Prigoană, e nevoie să vă justificaţi numele prin prigonirea Bisericii? Altceva mai bun nu găsirăţi? În loc să prigonim păcatele şi multele rele, iacă ce alegeţi!)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5