Fântana arteziană de la Năsăud, inaugurată săptămâna viitoare

Lucrările de modernizare a fântânii arteziane din Năsăud se apropie de final, fiind făcute ultimele retuşuri. Potrivit primarului Mircea Romocea, fântâna va fi inaugurată săptămâna viitoare, printr-un eveniment deosebit.

Proiectul are o valoare de circa 45.000 euro, cu cofinanţare de 15.000 euro de la bugetul local, fiind derulşat prin GAL Ţara Năsăudului. Întreaga arhitectură a fântânii a fost modificată, cu moderne jocuri de lumini, jocuri de apă, dar şi un fundal sonor ce va completa imaginea vizuală a obiectivului.

         Trei piese vor putea fi ascultate de năsăudeni, la fântână, şi anume Balada pentru Adeline-

target="_blank">Richard Clayderman,

Gheorghe Zamfir şi Andre Rieu – The lonely sheperd şi The Game of Thrones – A song of ice and Fire.

Noua fântână are două linii perimetrale, cu câte 20 de jeturi de apă pe fiecare latură, luminate cu bandă led, la care se mai adaugă o linie centrală, cu câte 20 de jeturi verticale, cu o înălţime de maximum 3 m. Ca element de noutate, fântâna beneficiază şi de un senzor de vânt pentru reducerea înălţimii jeturilor de apă, dar şi de un senzor de ploaie care va opri automat funcţionarea. Odată reabilitată, fântâna din parcul central al oraşului va deveni un punct de atracţie în spaţiul urban, dar şi o sursă de răcorire în timpul verii, când temperaturile ambientale cresc foarte mult.     

*** 

Şi la cele două construcţii pentru ceremonii funerare se lucrează, în cartierele Liviu Rebreanu şi Luşca. Fiecare proiect  - finanţat tot prin GAL Ţara Năsăudului - are o valoare de aproximativ 120.000 euro, din care 80.000 fonduri nerambursabile şi 40.000 euro reprezintă cofinanţarea din partea comunităţii. Cele două construcţii vor fi realizate astfel încât să asigure condiţii decente pentru acest tip de servicii, conform normelor sanitare în domeniu. Mai mult, odată cu darea în funcţiune a celor două obiective vor fi create şi două noi locuri de muncă.  În fiecare capelă vor fi câte o sală de ceremonii pentru oficierea slujbelor de înmormântare, plus o terasă la intrare, un hol de acces, o „cameră frig”, grup sanitar şi birou administrativ. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5