Fermierii bistriţeni pot solicita bani pentru achiziţia de juninci şi tauri de rasă

Fermierii bistriţeni pot depune cerere pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de juninci din rase specializate de taurine, junici din specia bubaline şi/sau tauri de reproducţie din rase de carne, data limită fiind 11 noiembrie. Cererile se depun la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, anunţă directorul executiv Ioan Nuţu Tabără pe site-ul instituţiei. La nivel naţional, valoarea totală a schemei este de 18.150.000 lei şi se asigură integral de la bugetul de stat.

Beneficiarii acestei măsuri pot fi crescătorii de bovine/bubaline, şi anume persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane fizice care deţin atestat de producător sau persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu personalitate juridică.  

În privinţa condiţiilor de eligibilitate, beneficiarii trebuie să deţină minimum 3 capete şi maximum 10 capete de vaci / beneficiar identificate si înregistrate în RNE, în vederea achiziţionării de juninci din rase de taurine de lapte sau carne şi minimum 1 cap şi maximum 10 capete bivoliţe pe beneficiar identificate şi inregistrate în RNE, în vederea achiziţionării de juninci din specia bubaline. Pentru achiziţionarea de tauri de reproducţie din rase specializate de carne, fermierii trebuie să aibă minimum 40 capete de vaci şi/sau viţele şi/sau juninci pe beneficiar, cu excepţia celor din localităţile din zona montană (minimum 10 capete de vaci şi/sau viţele şi/sau juninci pe beneficiar).  

Rasele de taurine de carne şi de lapte care se pot achiziţiona sunt pentru juninci rase de carne: Aberdeen Angus, Limousine, Charolaise, Aubrac; juninci rase de lapte: Bălţata cu Negru Românească, Balţata Românească, Holstein, Red Holstein, Brună, Jersey, Simmental, Montbeliarde; tauri din rase de carne: Aberdeen Angus, Limousine, Charolaise, Aubrac, Simmental American; bubaline: Bivol Românesc.

Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 5.000 lei/cap junincă din rasa de taurine de lapte; maximum 6.000 lei/cap junincă din rasa de taurine de carne, maximum 4.500 lei/cap junincă din specia bubaline şi maximum 8.000 lei/cap de taur de reproducţie din rase de carne.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5