Ministerul Transporturilor şi-a stabilit priorităţile pentru 2011

Finanţări de aproape 120 milioane euro pentru DN 15 A şi Gara Bistriţa

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va lansa până la sfârşitul anului viitor proiecte cu finanţare europeană de 5,573 miliarde euro, a anunţat ministrul Anca Boagiu. Oficialul guvernamental a prezentat lista de proiecte care vor demara anul viitor, Bistriţa-Năsăud fiind nominalizată în zona infrastructurii rutiere şi a celei feroviare.

Peste 460 milioane lei vor fi folosiţi pentru reabilitarea DN 15/ DN 15, pe tronsonul Târgu Mureş-Reghin–Sărăţel. Lucrările de modernizare a celor 71,14 kilometri ar urma să înceapă în 2011, iar termenul de finalizare estimat de ministerul de resort este 2013. Finanţarea acestui proiect este asigurată printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Pentru modernizare Gării CFR din Bistriţa, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va aloca 17.677.219 euro, banii provenind de la bugetul de stat şi din Fondul European de Dezvoltare Regională. Alături de Bistriţa, ministerul de resort vizează modernizarea altor 15 gări importante de cale ferată, procedura de achiziţii publice urmând să fie lansată în următoarele două săptămâni.

Pentru varianta ocolitoare a municipiului Bistriţa veştile nu sunt la fel de bune. În documentele ministerului de resort, centura Bistriţei este… „în aşteptare”, iar proiectul nu va fi lansat în 2011.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5