Flautul bârgăuancei Ana Oltean, freamătă lumea

Ana Oltean este originară din Tiha Bârgăului şi împlineşte în acest an o vîrstă rotundă, pentru care o felicităm, dorindu-i să ridice pe noi culmi muzica flautului său fermecat. A fost atrasă de muzică şi a început arta flautului încă de când avea zece ani, urmând apoi Gimnaziul Liceului de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca, fiind instruită de profesorul Vasile Gocan. În 2002 absolvă Academia de Arte din Berna, obţinând diploma de solist, susţinând numeroase concerte în majoritatea ţărilor Europei şi devenind o personalitate a lumii muzicale.

În baza unui mai vechi proiect, coordonat de bârgăuanca Ana Ioana Oltean Zehnder, rezidentă în Elveţia, Bistriţa a ajuns, pentru a şaptea oară, în acest an, o adevărată capitală a flautului, prin organizarea unor cursuri, concursuri şi concerte, în cadrul Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, a Societăţii de Concerte Bistriţa şi a Şcolii de Arte şi Meserii “Sfânta Maria”, cu sprijinul Rotary Club “Bistriţa-Nosa” şi a fundaţiilor „Christina Raphael”, „Stanley Thomas Johnson Foundation şi „Stiftung zur Forderung des Gunther Raphael Gesamtwerkes.
Ana Oltean vine în fiecare miez de vară, cu mare plăcere, la Bistriţa, vizitând familia sa din Tiha Bârgăului, unde, la fel ca şi la Berna, se simte întotdeauna acasă. Plaiurile Bârgaielor natale au fost şi vor rămîne sursa şi rezerva imensă a cântecului său, care freamătă acum întreaga lume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5