Fondiştii bistriţeni Alin Cioancă şi Petrică Hogiu se pregătesc de Jocurile Olimpice

          Petrică Hogiu şi Alin Cioancă participă, la sfârşitul acestei luni, la două competiţii extrem de importante de pe calendarul disciplinei schi fond. Elevii antrenaţi de prof. Rodica Drăguş, legitimaţi la CSM Bistriţa, pregătesc o posibilă participare la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeong Chang din Coreea de Sud, care vor debuta pe 9 februarie.

          Astfel, Alin Cioancă, care are deja obţinută calificarea la JO, va participa la Campionatul Mondial U23 din Elveţia, iar petrică Hogiu va merge la etapa de Cupă Mondială  de la Seefeld (Austria).

          Între timp, la Bistriţa este în pregătire Festivalul de schi fond şi biatlon, care va avea loc în perioada 27-28 ianuarie, pe Păşunea Rusu de la Piatra Fântânele. Manifestarea este organizată de CSM Bistriţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, LPS Bistriţa şi Tăşuleasa Social, în parteneriat cu UM 01331 Bistriţa, IŞJ B-N, ISU B-N, IJJ B-N şi Primăriile comunelor Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului şi Bistriţa Bârgăului. Programul va debuta sâmbătă, de la ora 10.00, cu Memorialul „Berbecariu Ştefan” – Cupa Bistriţa la schi fond, urmat de Cupa Cercetaşilor, demonstraţii militar-aplicative ale Brigăzii Mecanizată 81 „General Grigore Bălan”, cursuri de schi fond şi alte jocuri de iarnă.

          Duminică, după concursul de schi fond, este organizat un concurs de sanie în memoria lui Lucian Danea Cotfas, urmat de Cupa Veteranilor la schi. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 12.00.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5