Fonduri europene pentru reabilitarea parcului și restructurarea străzii Republicii din stațiunea Sângeorz-Băi

Ing. Cătălin Bota, primarul orașului Sângeorz-Băi, anunță că a fost semnat Contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Regenerare urbană în Orașul Sângeorz-Băi”, între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR) și Orașul Sângeorz-Băi.
Proiectul include două obiective importante - "̲R̲e̲a̲b̲i̲l̲i̲t̲a̲r̲e̲ ̲P̲a̲r̲c̲ ̲S̲â̲n̲g̲e̲o̲r̲z̲-̲B̲ă̲i̲" și "̲R̲e̲s̲t̲r̲u̲c̲t̲u̲r̲a̲r̲e̲ ̲s̲t̲r̲a̲d̲a̲ ̲R̲e̲p̲u̲b̲l̲i̲c̲i̲i̲ ̲-̲ ̲z̲o̲n̲a̲ ̲a̲d̲i̲a̲c̲e̲n̲t̲ă̲ ̲Ș̲c̲o̲l̲i̲i̲ ̲G̲i̲m̲n̲a̲z̲i̲a̲l̲e̲ ̲ș̲i̲ ̲L̲i̲c̲e̲u̲l̲u̲i̲ ̲T̲e̲o̲r̲e̲t̲i̲c̲ ̲O̲r̲a̲ș̲ ̲S̲â̲n̲g̲e̲o̲r̲z̲-̲B̲ă̲i̲". Cele două propuneri de investiție vor contribui la îmbunătățirea calității spațiilor publice din orașul Sângeorz-Băi prin procesul de regenerare urbană cu rol de consolidare turistică.
"Ca și intervenții asupra parcului enumerăm: majoritatea acceselor în parc se păstrează, însă prin propunere se ierarhizează, fiind clar diferențiate accesele principale de cele secundare, înlocuirea totală a mobilierului urban existent cu mobilier nou pentru repaus și relaxare, facilitarea accesibilității persoanelor cu dizabilități, renaturalizarea parcului prin plantații masive de arbori și regândirea repartiției funcționale a acestuia, iluminat public nou, reabilita re pavilion din lemn ș.a.
Ca și intervenții asupra zonei de centru enumerăm: accesibilitate publică pietonală nelimitată pe toată durata zilei și a nopții, se va asigura accesul facil și neîngrădit pe toate laturile amenajării, excepție face curtea școlii care va fi delimitată pentru siguranța elevilor pe tot parcursul prezenței acestora în incintă, se vor asigura căi de acces sigure și facile pentru toate categoriile de utilizatori, favorizând accesul persoanelor cu dizabilități, spațiul public nou creat adaugă și funcțiunea de scuar public verde și mineral pentru socializare și petrecerea timpului liber a locuitorilor și elevilor, restructurarea curții scolii adaugă noi tipuri de activități pentru elevi și în afara programului școlar și pentru locuitori ș.a. Acest proiect este finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 și are o valoare de 14.587.129,80 lei", declară Cătălin Bota, primarul orașului-stațiune Sângeorz-Băi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5