Forțele de ordine continuă activitățile de informare pentru a limita infectările cu noul coronavirus

În această perioadă, polițiștii continuă să desfășoare activități de informare a cetățenilor cu privire la noile restricții și obligații pe care le au în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 confirmate și a incidenței crescute, la nivel județean. În acest context, astăzi, 15 septembrie, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali din Bistrița le-au atras atenția celor prezenți că au obligația de a purta masca de protecție în mijloacele de transport în comun, în zona autogărilor, a centrelor comerciale, precum și în alte zone aglomerate din municipiu.

Acțiunile au vizat, totodată, verificarea modului în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Astfel, au fost oprite pentru control mijloace de transport în comun, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de lege, pe care le au atât ei, cât și călătorii, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acțiunile de acest gen continuă mâine, fiind avute în vedere unitățile școlare.

Reamintim că scopul acțiunilor nu este de a aplica sancțiuni, ci de a proteja populația și de a limita răspândirea virusului Sars-Cov-2, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5