A fost "Turul ciclist al BN"

Aproximativ 15 de biciclisti bistriteni au participat duminica la Turul ciclist al judetului desfasurat pe traseul Bistrita-Dumitra-Nasaud-Salva-Beclean-Sieu Magherus-Bistrita. Plecarea biciclistilor a avut loc cu prima echipa din fata Casei Municipale de Cultura din Bistrita dupa care au mai venit cativa participanti in zona Han, prima oprire fiind in Dealul Targului unde s-a facut o pauza "dulce" si de rehidratare. Urmatoarea oprire a fost la muzeul Liviu Rebreanu din localitatea care poarta numele marelui scritor, urmat de un scurt popas de cumparaturi la un supermagazin din orasul Nasaud. O oprire binevenita a fost la muzeul de arta populara a Virginiei Linul din Salva unde biciclistii au putut vedea arta traditionala si creatiile realizate de cunoscuta artista si solista de muzica populara Virginia Linul. Urmatoarea oprire pe traseu a fost pentru hidratare in localitatea Chiuza iar in jurul amiezii s-a facut o pauza mai lunga pentru o baie la un lac privat din zona Beclean si o pauza de masa in Beclenut - Beclean. La intoarcere biciclistii au mai facut o pauza doar la Sieu Magherus pentru rehidratare, ajungand cu bine la Bistrita in jurul orei 20.00 dupa parcurgerea a peste 100 de kilometri pe biciclete.

Din fericire pe traseu nu au existat incidente majore fiind inregistrata doar o singura pana de cauciuc rezolvata insa rapid de catre colegul biciclist cu ajutorul membrilor grupului.

La reusita acestei actiuni si-au dat concursul: Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Bistrita-Nasaud prin directorul Constantin Florian care ne-a asigurat masina de asistenta tehnica si medicala, ecologistul Marius Balan- prieten declarat al tuturor biciclistilor care a adus grupului sucuri si dulciuri si Toma Chiuzan care a asigurat conditiile de masa in Beclean - apa plata, suc, gustari, etc (pe langa carnea si micii care au fost cumparate direct de catre biciclisti).

Chiar daca de aceasta data in turul judetului au fost mai putini participanti fat de anul trecut deoarece majoritatea biciclistilor bistriteni s-au speriati de prognozele meteo ce prevesteau ploi si vijelii pentru ziua de duminica (nu ne-a plouat deloc pe traseu), cei care au venit in tur au declarat ca a fost o actiune reusita menita sa promoveze mersul pe bicicleta, sistemele de transport alternativ automobilelor, sportul si miscarea in natura in general.
http://www.bistritanews.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5