( Foto) Primul week-end în stare de alertă. Bistriţenii nu se ( mai) tem de coronavirus. Vremea bună i-a scos la mall-uri, fără distanțare socială!

Odată cu starea de alertă, suntem în primul week-end în care mall-urile care au magazinele complet decomandate sunt redeschise. Este şi cazul celor două mall-uri de la Bistriţa. Un lucru bun am zice, pentru că la inaugurare toţi am comentat că nu sunt precum cele din Cluj. Iată însă că la Cluj marile magazine rămân închise.
Deşi autorităţile locale şi centrale i-au rugat pe bistriţeni să păstreze o distanţă de cel puţin 2 m faţă de alte persoane, aceştia nu au ascultat. Vremea bună i-a scos, azi, la mall-urile din oraş de unde şi-au cumpărat nu doar alimente, ci şi haine. Le era dor de shopping. oare doar amenzile ne-au ţinut în casă ? Deocamdată, se pare, că unii dintre noi nu conştientizăm mesajul autorităţilor, cu toate că instituţiile au luat o serie de măsuri. La unele magazine se intră pe rând, după ce un angajat ia temperatura cu un termometru. Odată intraţi însă, mulţi nu mai respectă nici o regulă, îşi dau măştile jos, nu păstrează distanţa.
Având în vedere trecerea la starea de alertă în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii – astfel încât nasul și gura să fie acoperite. Altfel sunteţi pasibili de amenzi. De altfel am şi surprins un echipaj de poliţie ce amenda o doamnă în zona magazinulului Altex. Este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în interiorul localității, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5