Gabriel Lazany: Am instituit starea de carantină la Spitalul Judeţean

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Gabriel Lazany, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost instituită starea de carantină la unitatea spitalicească în urma analizelor făcute cu Direcţia de Sănătate Publică şi Compartimentul de Epidemiologie din spital.
„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Compartimentul de Epidemiologie din cadrul Spitalului Judeţean, am decis instituirea stării de carantină. Nu este o măsură strict legată de numărul cazurilor din spital, e o măsură de precauţie, în primul rând, pentru că lucrurile care se întâmplă pe piaţa echipamemntelor de protecţie şi a materialelor sanitare, având în vedere că o parte dintre acestea sunt produse în China, îmi ridică anumite semne de întrebare. Mi s-a părut normal să fiu prevăzător, să avem grijă de materialele care există pe stoc şi consumul acestora să fie cât mai eficient. Acesta este motivul pentru care am instituit starea de carantină”, a declarat Lazany.
Managerul SJU Bistriţa a menţionat că se aşteaptă ca această criză a echipamentelor de protecţie din domeniul sanitar să se extindă şi pe partea de biocide (produse dezinfectante). „Deocamdată, Spitalul Judeţean de Urgenţă are stocuri, am fost prevăzători, nu avem probleme. Măsurile de precauţie m-au făcut să deschid acest dialog cu DSP B-N şi Compartimentul de Epidemiologie”, a adăugat Gabriel Lazany.
Potrivit acestuia, pe piaţă încă se mai găsesc măşti de protecţie, dar în număr limitat, iar preţurile au explodat, crescând de peste 5 până la 10 ori, iar furnizorii speculează aceste aspecte, pentru că doresc profit.
„Carantina înseamnă că se interzice total accesul aparţinătorilor şi a vizitatorilor în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, începând de astăzi, pe un termen nedefinit, să vedem cum evoluează lucrurile. Orice vizitator care ajunge în spital implică costuri suplimentare, măsuri de protecţie suplimentare, iar noi vrem să protejăm pacienţii, vrem să protejăm personalul spitalului. Pentru personal măsurile sunt aceleaşi, trebuie să aibă grijă la toate procedurile de dezinfecţie şi curăţenie”, a explicat Gabriel Lazany.
Până-n prezent, la SJU Bistriţa s-au înregistrat două decese din cauza gripei iar alte două persoane sunt în stare gravă la Secţia ATI, un bărbat de 62 de ani din Bistriţa şi unul de 52 de ani din Năsăud. Accesul nu va fi restricţionat spre Unitatea de Primiri Urgenţe, însă spre secţiile de la etaj va fi total interzis. Starea de carantină se aplică la toate secţiile externe ale SJU Bistriţa.
Ec. Gabriel Lazany a recunoscut că românii sunt foarte inventivi, dar şi nemulţumiţi atunci când li se restricţionează accesul în spital, chiar dacă de multe ori au făcut-o în afara orelor de vizită. De multe ori a fost forţată intrarea în spital, fiind necesară intervenţia celor de la BGS.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5