Garduri din fier forjat pentru imprejmuirea locuintelor private

Imprejmuirea locuintelor private este o sarcina destul de importanta pentru proprietarii care doresc sa infrumuseteze aspectul total al locuintei si sa coreleze partea de interior cu cea de exterior. De aceea, cei mai multi dintre ei aleg sa urmeze aceeasi linie de design atat in interior, cat si in exterior. De aceea, aleg tipul de gard in functie de felul in care isi doresc sa arate intreaga locuinta.

In primul rand, gardurile au la baza un scop functional, insa, proprietarii acorda o atentie deosebita si elementelor decorative, care ofera personalitate unor garduri cu fier forjat. Exista persoane care opteaza pentru garduri ceva mai deschise, care sa ofere vedere libera la gradina sau curte, in timp ce altele aleg acele tipuri de garduri care nu lasa sa se vada absolut nimic, in ideea de a conserva intimitatea.

 

Care sunt tipurile de garduri?

Garduri din caramida – reprezinta o modalitate utilizata in special in secolele trecute, care este abordata si in prezent, sub diverse forme. Chiar daca este veche, ea se incadreaza in categoria design-urilor moderne, pentru ca prezinta un stil minimalist, conservat, care pune foarte mult accent pe ideea de intimitate si nu lasa la vedere interiorul. Avantajul acestui tip de gard este acela ca poate fi combinat cu diverse alte elemente, care sa acorde un plus de estetica.

Garduri din lemn – au avantajul ca sunt foarte versatile si pot lua diverse forme. In general, ofera un aspect destul de traditional, rustic, pe care unele persoane incearca sa il surprinda prin diverse elemente. Specialistii au remarcat o crestere a interesului pentru intoarcerea la origini, astfel ca vom intalni din ce in ce mai multi proprietari care aleg sa-si realizeze gradinile sau curtile in stil inspirat din folclor. Principalul avantaj al acestui tip de gard este acela ca poate fi reparat si revopsit in diverse culori, oferind aspectul de nou, de fiecare data.

Garduri din PVC – acestea pot fi reprezentate sub forma compacta sau semi-compacta. Cea din urma imita aspectul unui gard din lemn, insa, din punct de vedere estetic nu are acelasi impact. Au o durata de viata destul de mare, mai ales ca nu sunt sensibile la temperaturi ridicate. Cel mai important aspect este acela ca nu necesita actiuni prea ample de mentenanta, intretinerea unui astfel de material fiind foarte usoara. Sunt avantajoase si din punct de vedere al pretului, insa si din perspectiva modelelor si culorilor variate.

Garduri din fier forjat – aceasta tehnica a luat nastere in Evul Mediu si se folosea in special la imprejmuirea castelelor. Materialul ofera un plus de eleganta si rafinament, mai ales ca este destul de versatil si permite personalizarea gardului. Magazinul de confectii metalice Tekka System propune proprietarilor modele diverse de gard, cu design unic, insa accepta si propuneri din partea acestora. Unul dintre principalele avantaje ale gardurilor pe care le regasim in catalogul online Tekka System este rezistenta in timp; acest material este durabil, astfel ca rezista si conditiilor meteo nefavorabile, dar si agentilor chimici.

Asadar, atunci cand vine vorba despre imprejmuirea locuintelor private, gardurile din fier forjat reprezinta cea mai buna alegere in ceea ce priveste raportul calitate – pret. Materialul este foarte rezistent, dar si foarte elegant si versatil in acelasi timp. Cu un gard fier forjat, orice proprietar reuseste sa-si personalizeze locuinta.

Comentarii

13/05/17 18:25
Balan Marius- i...

Sunt bune si pentru imprejmuirea VEVERITEI din parcul municipal . Pe cand o modernizare ? Ar fi cazul , NU ?

14/05/17 11:43
Cititor

Si ma rog frumos, unde este aceasta " firma "... ca n-am inteles nimic ... inafara faptului ca undeva... ( pe Pamant ) , exista o astfel de societate comerciala, care face " garduri din fier forjat " si care se cheama Tekka System .... adica " aici''' ... prima la dreapta sum mergi direct inainte si-napoi. Punct .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5