Generalul de brigadă (rtg.) Ioan Birişiu, veteran de război: Eu îmi iubesc patria de 94 de ani și o să o iubesc până la ultima suflare!

De 94 de ani, inima dlui gl. bg. (rtg.) Ioan Birișiu bate pentru țară, iar patriotismul său se aude-n fiecare vorbă, mai ales când rostește cu emoție și putere cuvântul „România”.

De ziua sa, în semn de respect pentru că este un veteran de război decorat cu medalii, pentru participarea la cel de-al Doilea Război Mondial și pentru o activitate profesională deosebită, i-am făcut o scurtă vizită.

“Vă rog să iubiți România! Eu îmi iubesc patria de 94 de ani și o să o iubesc până la ultima suflare. Împreună cu alți camarazi, precum Col. Liviu Rusu, am luptat pentru țara acesta. Vă rog să luptați și voi", transmite generaţiei tinere gl. bg. (rtg.) Ioan Birișiu.

Prefectul Ovidiu Victor Frenț împreună cu vicepreşedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud - Vasile Puica, reprezentanți ai Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan”, ai Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud și ai Asociației Veteranilor de război Bistrița-Năsăud, s-au dus să îi spună un sincer "La mulți ani!". 

sursa text şi foto: facebook Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]