GHIOCEI MUZICALI DE PRIMĂVARĂ BÂRGĂUANĂ

Marţi 9 Martie 2010, la ora 17, Căminul Cultural din capitala bârgăuană a fost gazda unui deosebit spectacol, dedicat Zilei Femeii, organizat de Primăria şi Consiliul Local Prundu Bârgăului şi susţinut de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa – Năsăud, a cărui implicare a ridicat, mai ales în ultimii ani, la un înalt nivel cultural şi artistic aceste manifestări, apreciate de un număr tot mai mare de spectatori.

Sărbătorirea Zilei Femeii la Prundu Bârgăului s-a bucurat, pentru al patrulea an, de readucerea în prim plan a muzicii culte, a poeziei, romanţelor, muzicii uşoare, a dansului şi a muzicii populare de cea mai bună calitate, întrunite acum sub denumirea "Ghiocei de primăvară". Remarcabilă şi mult apreciată a fost prestaţia grupului "Pro Opera", care a deschis sărbătoarea, având ca solişti pe Cristina Stăuceanu Bălan (soprană), Horaţiu Ruşti (bariton), Alexandra Hordouan (mezzosoprană) şi Cristian Lepădatu (pian), cu intercalarea unor alese secvenţe de versuri, lecturate cu mult suflet de către Nicolae Gălăţean, pe fond muzical interpretat de cantautorul Florin Săsărman, al cărui microrecital a convins numeroasa asistenţă să se alăture muzicii.

Clubul de dans sportiv "Floris" a adus, printr-o graţioasă, elegantă şi modernă prestaţie a dansului, un nou suflu tineresc, care au încântat pe cei prezenţi.

Cunoscutul Ansamblu Folcloric Profesionist "Dor Românesc", al Centrului Judeţean pentru Cultură, a avut o prestaţie de excepţie, alături de care au evoluat, sub ropote de aplauze, valoroşii interpreţi: Domnica Dologa, Ioachim Spân, Mirela Petruş, Veronica Bălan, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Ioan Dordoi, Felix Gălan şi nu în ultimul rând, bârgăuanul Nicolae Cioanca.

Talentaţii artişti bistriţeni au adus, prundenilor, un frumos buchet de ghiocei de primăvară, îmbrăcaţi într-o valoroasă mantie muzicală, care au pătruns la suflet.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5