Grigore Leşe, mereu surprinzător

Duminică, scena Sinagogii Bistriţa a fost gazda (pentru a câta oară?) a artistului Grigore Leşe, cel care a readus folclorul autentic pe scenele ţării, dar şi în străinătate, ducând mesajul frumuseţii cântecului maramureşean din China până în SUA.
Mereu îndrăgostit de oraşul nostru, Bistriţa dându-i girul în cariera de artist prin realizarea a două CD-uri de către Societatea de Concerte, prin Gavril Ţărmure, Grigore Leşe a surprins şi de această dată prin evoluţia pe scenă, alături de soprana Mihaela Pletea, pianista Olga Pedobinschi şi fagostista Maria Chifu. Am ascultat un altfel de concert, cântecele autentice ale lui Grigore Leşe fiind însoţite de prelucrări folclorice şi lieduri româneşti interpretate de invitate. A fost una dintre prezenţele mereu surâzătoare din cadrul festivalului BisFest, artistul dovedindu-ne că, prin generozitatea lui, folclorul autentic poate fi îmbinat fără nicio problemă cu muzica cultă. Compoziţiile, semnate de Paul Constantinescu şi Bela Bartok, s-au împletit cu muzica lui Chopen şi au fost contopite cu frumosul cântec de leagăn, dar şi cu pricesnele.
În aceste zile, profesorul universitar Grigore Leşe a editat şi cel de-al doilea volum. După volumul „Acum ştiu cine sunt”, la Editura Humanitas a ieşit de sub tipar „Horea în grumaz – înger păzitor şi ispită”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5