Hai sâmbătă la picnicul bistriţenilor de pe vale!

Claudiu Şular

O masă a bunei vecinătăți între bistrițenii care locuiesc de-a lungul cursului râului Bistrița (sunt invitați toți locuitorii orașului), un prilej de consolidare a unei comunități formată din oameni liberi și fericiți. 


    Un proiect „Bistrița Memorabilă”, inițiat și susținut de către Asociația „Armonia” Bistrița în parteneriat cu toți bistrițenii care iubesc râul Bistrița. 


    Vino să te întâlnești cu prietenii sau să îți faci prieteni noi, să schimbi o vorbă cu vecinii, să-ți cunoști concetățenii și să iei masa împreună cu ei! Fiecare poate aduce de acasă ce vrea la această masă, fie că e vorba de cea mai bună plăcintă, prăjitură sau cozonac sau cea mai bună socată, bere de de casă sau limonadă, zacuscă sau chiar brânză cu roșii și ceapă, diferite rețete românești, săsești sau ungurești, aduse de acasă sau preparate chiar la fața locului, sau de ce nu o poveste pescărească spusă tuturor. Veniți cu mic cu mare să întindem o masă la care să împărțim bunătățuri pregătite de fiecare dintre noi, povești cu orașul și, mai ales, idei despre cum putem să-l facem mai acasă decât până acum, fără discursuri sau cuvântări alambicate.


   Nu este un festival, nu este un târg, nu este un concurs de gătit deși putem pregăti împreună un Gulyas adevarat. Nu este o acțiune privind strângerea de fonduri și nici una de planificare urbană. Nu este un protest contra unei stări de fapt legate de malurile râului Bistrița sau față de împrejurimi, nu este în albia râului, deși are legatură cu acesta, nu este o acțiune cu conotații, discursuri, dezbateri și discuții politice. Bistrițenii care dețin funcții politice, la nivelul organizațiilor de partid sau al adminstrației publice/puterii legislative locale sau centrale sunt invitați la eveniment ca și oricare alți bistrițeni și vor participa doar în calitate de simplii cetățeni, care iubesc râul Bistrița !
   Este o formă de recunoaștere și celebrare a importanței râului pentru comunitate, o provocare a bistrițenilor la creativitate și angajare, o alternativă la grătarul din pădure, un mod plăcut de petrecere a timpului liber, dar și începutul unei preocupări manifeste și continue pentru apropierea bistrițenilor de râu lor.


  Un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea râului Bistrița în viața cetățenilor orașului. Picnicul bistrițenilor de pe vale!Proiectul este deschis potențialilor parteneri. Informații la telefon 0745.375.134.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5