Haine de blană şi încălţăminte de sezon, confiscate de jandarmi la Beclean

Jandarmii aflaţi miercuri, într-o acţiune punctuală pe linia protejării populaţiei privind comerţul ilegal în Piaţa din oraşul Beclean, au depistat doi comercianţi, care ofereau spre vânzare produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte second hand, fără documente de provenienţă.

„Aceştia erau din Mureş, respectiv din localitatea Reteag şi aveau expuse spre vânzare 38 de perechi de încălţăminte de sezon şi trei scurte de blană, pentru care nu au putut prezenta documentele care să ateste provenienţa mărfurilor. Conform prevederilor Legii 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, toate produsele au fost confiscate, aceştia fiind sancţionaţi şi cu avertisment scris. Valoarea produselor se ridică la aproximativ 2.000 lei”, informează mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

           Jandarmeria aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care intenţionează să efectueze acte de comerţ, trebuie să deţină documentele de provenienţă indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodată, comercianţii trebuie să deţină certificat de înregistrare fiscală care atestă existenţa societăţii comerciale respective sau documente privind persoana fizică autorizată.

Comentarii

09/08/17 17:53

Are dreptate Georgeta Caşvan in aceasta situatie. Trebuiesc luate masuri cat mai rapid, astfel vor prinde si alti oameni curajul sa priveasca astfel comertul cu haine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5