Hanuca – 5775

Un concert deosebit, de o sensibilitate aparte şi cu semnificaţie în viaţa poporului evreu, a avut loc la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, în 22 decembrie, începând cu ora 19.00, în prezenţa unui numeros public avizat şi cunoscător al tradiţiilor ebraice.
La începutul activităţii, prof. dr. Gavril Ţărmure – director CJC B-N, a făcut o pertinentă prezentare a fenomenului formaţiei şi repertoriului abordat de aceasta. În deschidere a fost prezent şi Fredi Deac, preşedintele Comunităţii Evreilor din Bistriţa.
Formaţia „Mazel Tov” a susţinut un splendid recital, în cadrul concertului Klezmer, unde repertoriul instrumental şi cel vocal au încântat sala prin cele 17 cântece specifice şi traduse în română, pe suport de hârtie, culegând ropote de aplauze la scenă deschisă.
S-a vorbit, cu argumente, despre semnificaţia Hanuca şi anul 5775, prin care Hanuca a venit cu opt lumânări, câte una pentru fiecare din cele opt zile de ale sărbătorii, când toţi se veselesc, petrec şi mănâncă prăjiturele cu migdale.
O seară de sărbătoare şi de încântare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]