,,Hârţogăria” dă bătăi de cap personalului din primării

Decese neoperate în listele electorale, documente păstrate în condiţii improprii, cărţi de identitate expirate sunt câteva din neregulile constate în urma controalelor efectuate de Serviciul de Evidenţă Informatizată a Populaţiei B-N la primăriile din judeţ.

,,Este an electoral, şi în acest sens, vă rugăm operaţi în listele electorale, persoanele decedate, şi comunicaţi-le şi serviciilor comunitare. De asemenea, aveţi grijă la securitatea documentelor. Un geam termopan, dar fără gratii, nu rezolvă problema siguranţei în care sunt păstrate documentele într-o primărie”, a declarat Ana Maria Grec, consilier principal la Serviciul de Evidenţă Informatizată a Populaţiei Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, consilierul principal S.E.I.P B-N a pledat pentru înfiinţarea în mediul rural a serviciilor publice comunitare locale pentru evidenţa populaţiei. Deocamdată, doar în comuna Livezile funcţionează un asemenea serviciu.

,,Un serviciu public comunitar local pentru evidenţa populaţiei v-ar fi de folos, şi v-ar uşura munca. Vă reamintesc, că pentru cetăţenii cu venituri mici, care nu se pot deplasa în oraş, venim noi la dumneavoastră cu o cameră mobilă”, a precizat Ana Maria Grec, consilier principal S.E.I.P B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5