"Icoana sufletului meu"

La Grupul Şcolar „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului a avut loc, în 9.12.2008, festivitatea de premiere a concursurilor pe şcoală "Icoana sufletului meu", de icoane pe sticlă şi de creaţie literar plastică "Litere şi linii". Părintele Liviu Tomoroga a săvârşit slujba pentru sfinţirea icoanelor şi a corului din clasei a IX-a A, alaturi de prof Marcel Bujor. Concursul de icoane pe sticlă "Icoana sufletului meu", la care au participat elevi din clasele V-X, de la Gr. Şc. "Radu Petrescu", premiul I a fost obţinut de eleva Vidican Maria din clasa a IX-a, A, premiul II, de către Dan Maria, din clasa a IX-a, A, premiul III, de către Carafa Florina, clasa a VI-a, C, Menţiunea I, de către Moldovan Oana, clasa a V-a, B, II, de către Curea Ioana, clasa a IX-a, A, iar III, de către Bida Liliana, din clasa a VI-a, B.

Concursul "Litere şi linii" a fost adresat elevilor din clasele I-VIII, având ca temă compunerea unei strofe a cărei prim vers să fie: "Pe-un fulg de nea porni în zbor..." şi apoi să realizeze un desen care să o ilustreze. Au participat foarte mulţi copii, mai ales din ciclul primar. La clasele I-IV, premiul I a fost obţinut de către Gîţa Delia, clasa a III-a C, cu următoarea compoziţie:

"Pe-un fulg de nea porni in zbor

Craiasa Iarna de la Pol

Având alături trei pitici

Presară totul cu sclipici."

Premiul II, Albu Maria, clasa a III-a, C; Premiul III, Nemes Giulia, clasa a IV-a, C;

Mentiuni: I, Albu Bogdana, clasa a II-a, B; II, Besa Bianca, clasa a III-a, C; III, Prigon Denisa, clasa a III-a, C. Premii speciale: Tălpaş Cristina, clasa a IV-a, C; Albu Maria, clasa a IV-a, C; Tomoroga Larisa, clasa a IV-a, C; Beudean Claudiu, clasa a IV-a, C; Moldovan Anuţa, clasa a III-a, A.

La clasele V-VIII premiul I a fost obţinut de eleva Buda Marinela din clasa a V-a, B, cu următoarea strofă:

"Pe-un fulg de nea porni în zbor

Un mândru înger zburător

Ce cânta încetişor

Colind pentru Mântuitor."

Premiul II, -, Premiul III, Cot Florin, clasa aV-a, B, menţiunea I, Koller Roxana, clasa a VII-a, C, menţiunea II, Corciu Paula, clasa a VII-a, C.

Premiile au constat din cărţi şi diplome de participare, care au adus multă bucurie elevilor participanţi. Un moment foarte sensibil a fost sfinţirea icoanelor şi faptul că li s-a explicat copiilor ce înseamnă ca o icoană realizată de ei să fie acum sfinţită.

Niculae Vrăsmaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5