Împădurire de toamnă cu Tăşuleasa Social!

Foto: Andrei Dăscălescu

Sâmbătă, 26 octombrie, de ziua Sfântului Dumitru, peste 300 de voluntari au venit "să facă o pădure" în Comuna Budeşti, localitatea Budeşti Fânaţe.

,,Au participat localnici (mici şi mari) şi voluntari din Bistriţa, Cluj, Vatra Dornei, Piatra Neamţ, Oradea, Bucureşti şi Petroşani. S-au plantat 10.000 de salcâmi pe 2 hectare de teren degradat, iar aceasta a fost a doua acţiune de plantare a asociaţiei în Budeşti Fânaţe.
În comuna Budeşti, dintr-un total de 5.000 de hectare, doar 200 sunt împădurite, ceea ce înseamnă o mare necesitate de arbori în zonă.
Zona plantată a fost îngrădită de către localnici şi voluntari chiar în timpul acţiunii”, ne comunică reprezentanţii Tăşuleasa Social.

Plantarea de sâmbătă a avut loc prin fonduri obţinute în urma ultimei ediţii de Swimathon şi prin bunăvoinţa prietenilor de la Camino din Cluj şi Tetra Pak. Transportul a fost asigurat, la fel ca în fiecare an, de firma Transmixt din Bistriţa.

,,Astfel, cu ajutorul mai multor oameni buni şi mai ales al voluntarilor care au apărut sâmbătă dimineaţă la ora 8:00 la locul de întâlnire, s-a născut la Budeşti Fânaţe o mică pădure de salcâmi, care sperăm că îşi va creşte suprafaţa de la an la an”, a precizat Alin Uşeriu, preşedintele asociaţiei Tăşuleasa Social.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]