Încasările la bugetul consolidat al statului, în scădere

Veniturile încasate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud la bugetul consolidat al statului au înregistrat scăderi, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cel mai afectat a fost bugetul de stat, unde veniturile au scăzut cu 16,86 milioane lei.

În primul trimestru al acestui an, încasările totale la bugetul consolidat al statului au fost de 158, 18 milioane de lei, din care 148, 01 milioane lei au provenit de la unităţile fiscale subordonate DGFP B-N, respectiv 10, 17 milioane lei de la structura vamală din judeţ, ceea ce reprezintă un grad de realizare a programului de încasări stabilit de ANAF de 85, 43%.

Fiscul judeţean a încasat 53,89 milioane de lei la bugetul de stat; 65,32 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat; 26, 51milioane de lei la cel al asigurărilor sociale de sănătate şi 2, 29milioane de lei la bugetul pentru şomaj.

Veniturile la bugetul consolidat al statului au fost din încasări şi datorită măsurilor de executare silită aplicate.

Singurele creşteri se poziţionează la impozitul pe venit, cu 29, 37% mai mult decât în trimestrul I al anului trecut, respectiv la accize, unde s-au încasat cu 8, 24% mai mult decât în perioada similară din anul precedent.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5